donderdag, juni 13, 2024

Alles over Jeroen Pauw: zijn interviewtalent, zijn veelbesproken liefdesleven en zijn herkomst

Lees ook

Jeroen Pauw is een presentator, maar ook een journalist en een televisieproducent. Pauw is al vanaf 1979 actief in de mediawereld. De televisiemaker heeft een relatie met Zoé Goddijn.

Van radio naar tv

Jeroen Pauw wist vanaf zijn kinderjaren al dat hij de journalistiek in wilde. De keuze na de middelbare school was dan ook helemaal niet moeilijk voor hem. De Hilversummer rondde zijn opleiding journalistiek af en had in die tijd ook een hele hoop bijbaantjes. Zo heeft hij ook bij de radio gewerkt bij onder meer de AVRO, de EO, het ANP, NCRV, de Vara en BNN.

Talkshowhost en meesterinterviewer

Daarna volgde de overstap naar televisie, waar hij samen met Loretta Schrijver het RTL Nieuws presenteerde. Hij presenteerde daarna interviewprogramma ‘Een kwestie van kiezen’ en was te zien als anchor van NOVA. Wat volgde was de late night talkshow Pauw en Witteman met collega-interview Paul Witteman. In 2014 ging Pauw alleen verder onder de gelijknamige titel. Tussendoor maakte hij 5 jaar later. In 2019 maakte Pauw bekend te stoppen met zijn late night talkshow, al viel hij wel af en toe in bij Op1. De meeste mensen zullen hem kennen van Pauw. Hier is hij ondertussen al mee gestopt. Hij heeft dit 5 jaar lang gedaan. Hierdoor kon hij een publiek opbouwen die hem kent.

Pauw kreeg tijdens zijn carrière een hoop prijzen, waaronder twee Gouden Beelden, de Sonja Barend Award, de Ere Zilveren Nipkowschrijf en hij werd in 2019 uitgeroepen tot Omroepman van het Jaar.

Jeroen Pauw heeft een relatie met Zoé Goddijn

Jeroen Pauw heeft door de jaren heen het imago aangemeten van een vrouwenverslinder. Zelf lijkt hij daar niet echt wakker van te liggen, maar toont vaak zelfs de nodige zelfspot als het op zijn liefdesleven aankomt. Zo vertelde hij besmuikt naar schatting met 200 vrouwen het bed gedeeld te hebben. ,,Mensen vinden het leuk om verhalen groter te maken. Aan de andere kant is het wel zo dat ik best veel relaties heb gehad, en ook met vrouwen die bekend waren, waardoor het wat breder is uitgemeten allemaal.”

Inmiddels is Pauw al weer heel wat jaren samen met Zoé Goddijn. Daarvoor had hij relaties met verschillende BN’ers, waaronder Loretta Schrijver, Sophie Hilbrand, Manuëla Kemp en Daphne Bunskoek.

Gevraagd naar zijn turbulente liefdesleven, stelt Pauw: ,,Ik vind het meestal leuk zoals het gaat, terwijl een vrouw vaak vindt dat er méér moet zijn. En wat dat precies is, verschilt per vrouw. Variërend van samenwonen tot een huwelijk of een kind. Iets wat op een of andere manier een symbool van een verbond is. Mijn antwoord is altijd: Maar we hebben het toch leuk zo?!” Het is één van de redenen waarom de televisiemaker nooit kinderen kreeg.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers