donderdag, mei 23, 2024

The Voice (of Holland)

Lees ook

The Voice is een Nederlandse talentenjacht bedacht door John de Mol. De titel van de talentenshow zegt het al: bij deze talentenjacht draait het om de stem van de deelnemers.

Succesvol programma over de hele wereld

Het programma begint met ‘blinde audities’. Hierbij worden de deelnemers geselecteerd op puur hun stem. Hiermee verschilt The Voice met andere talentenjachten, waar ook naar het uiterlijk van de kandidaten wordt gekeken. The Voice is een enorm succes over de hele wereld, het programma wordt namelijk in meer dan 150 landen uitgezonden. Sinds 2010 is The Voice te zien op RTL4. Martijn Krabbé en Chantal Janzen presenteren het programma.

Blind Auditions

Bij de ‘blinde audities’ mogen de kandidaten een eigen gekozen nummer kiezen. Er zijn vier juryleden die op een stoel zitten met ieder een eigen knop. Ze zitten dus met hun rug naar de kandidaat toe. Zijn ze enthousiast over de stem van kandidaat, dan kunnen ze hun knop indrukken en draait de stoel om zodat ze eindelijk de kandidaat echt kunnen zien. Mocht ieder jurylid zijn omgedraaid, dan mag de kandidaat kiezen bij welke coach hij of zij zich wil aansluiten. Er zijn al veel verschillende coaches voorbij gekomen in het programma, maar sinds 2020 bestaat de vierkoppige jury uit Jan Smit, Anouk, Ali B en Waylon. Iedere coach heeft een aantal kandidaten onder zich gedurende de hele show. Samen kiezen ze de nummers en oefenen ze hun zangkunsten. Iedere aflevering valt er een kandidaat af en iedere coach gaat met één kandidaat de finale in.

The Battles, Sing-off en de uiteindelijke finale

Na de ‘Blind Auditions gaan de kandidaten verder in ‘The Battles’. Deze zangbattles vinden plaats in een boksring. Hierbij strijden een aantal van de acts van een coach tegen elkaar. Uit elke battle kan maar één act doorgaan. Na ‘The Battles’ gaan de kandidaten naar de liveshows. De kandidaten kiezen een nummer en gaan met elkaar de strijd aan. Het publiek kan thuis ook stemmen wie er naar huis moet. Van elke coach komen er nog twee kandidaten in de sing-off waarbij de coach zelf moet bepalen welke act er naar huis gaat. In de finale gaat er een kandidaat per coach de strijd met elkaar aan.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers