donderdag, mei 23, 2024

Alles over Waylon: zijn muziekcarrière, zijn turbulente liefdesleven en zijn achtergrond

Lees ook

Waylon is de artiestennaam van Willem Bijkerk. Waylon is bekend als Nederlandse zanger. Hij werd geboren in Apeldoorn in 1980.

Al jong een liefde voor muziek

Van jongs af aan is Waylon met muziek bezig en was hij geïnspireerd door countrymuziek. Hij speelde in diverse bandjes.  Hij tekende in op 17-jarige leeftijd als solo-artiest bij EMI ging hij naar Nashville op een album op te nemen.

Holland’s Got Talent

Waylon nam in 2008 deel aan de talentenshow Holland’s Got Talent. Waylon deed het ontzettend goed in deze show, hij behaalde de finale met veel lovende kritieken van de jury. Platenmaatschappij Universal Music had het talent van Waylon opgemerkt en tekende hem als eerste Nederlander bij het label. Zijn eerste single Wicked Ways van het gelijknamige album werd meteen een enorme hit.In 2010 won hij de 3FM Award voor Beste Nieuwkomer. Ook kreeg hij bij De Wereld Draait Door een Gouden Plaat voor zijn album. Na zijn deelname in een talentenshow, is hij nu zelf een jurylid in een talentenshow. Waylon is namelijk inmiddels op de tv te bewonderen in het programma The Voice of Holland. Hier is hij een coach van de kandidaten.

Eurovisiesongfestival

In 2014 deed Waylon met Ilse DeLange mee aan het Eurovisiesongfestival in Kopenhagen. Samen vormde ze het duo The Common Linnets en zongen het country nummer Calm after the storm. Ze deden het ontzettend goed, want ze eindigden op de 2e plaats, na de Oostenrijkse Conchita Wurst.

Liefde achter de schermen

Tijdens de opnames van het programma op RTL genaamd It Takes 2 leerde Waylon Bibi Breijman kennen in 2017. Sindsdien hebben ze een relatie. In 2018 werd hun dochter Teddy geboren. Op de Instagram van de jonge ouders zie je lieve kiekjes van de drie. Waylon heeft ook een zoon genaamd Dylan uit een eerdere relatie. Met zijn toenmalige vrouw was de zanger drie jaar getrouwd. Daarna had hij relaties met onder meer Joelle Witschge, Annemijn van Meeuwen en Archana Mahabiersing. Vanwege zijn drugsverslaving had Waylon jarenlang geen contact met zijn zoon. Over zijn verslaving vertelde hij Story: ,,Ik experimenteerde met alle soorten drugs. Aan coke was ik echt verslaafd, ik kon geen dag zonder. Die troep bepaalde mijn leven volledig.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers