donderdag, mei 23, 2024

Chateau Meiland

Lees ook

Chateau Meiland is een Nederlandse realitysoap. Het wordt uitgezonden door SBS6 en in België op VIJF. In deze realitysoap wordt de familie Meiland gevolgd terwijl ze een chateau ombouwen tot een Bed & Breakfast in Frankrijk.  Het programma is in korte tijd erg populair geworden onder het Nederlandse publiek. In 2019 heeft het programma de Gouden Televizier Ring gewonnen.

Het opbouwen van een Bed & Breakfast in Frankrijk is niet altijd makkelijk

De familie Meiland start in het eerste seizoen, bestaande uit vader Martien, moeder Erica, dochter Maxime, kleindochter Claire en huisvriendin Caroline, met het opbouwen van een Bed & Breakfast. Ze hebben samen een chateau gekocht in het Franse dorp Beynac. De verbouwing wordt op de voet gevolgd en alles wat erbij komt kijken. In het tweede seizoen gaat het chateau definitief open voor gasten. In seizoen vijf is de verkoop van het chateau te zien en de terugkeer van familie Meiland naar Hengelo. Er zijn inmiddels al vijf seizoenen uit en een speciale kerstaflevering die draait rondom de doop van Claire. Martien Meiland was in 2007 ook al met zijn familie op tv te zien in het TROS-programma Ik vertrek, waarin ze ook naar Frankrijk vertrokken om een Bed & Breakfast te beginnen.

Awards en de bekende uitspraak ‘wijnen wijnen wijnen’

In 2019 kreeg het programma een Gouden Televizier Ring nominatie samen met Expeditie Robinson en Beste Zangers voor ‘Beste televisieprogramma’. Chateau Meiland won uiteindelijk met 55% van de stemmen. Daarnaast was het realityprogramma in 2020 ook een Zapplive Award voor het ‘Beste familieprogramma’. Daarnaast is Martien Meiland is een echt Bekende Nederlander geworden en bekend door heel Nederland met zijn uitspraak ‘wijnen wijnen wijnen’.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers