donderdag, september 29, 2022

De Vooravond

Leestips

De Vooravond is een Nederlands talkshow op BNN-VARA. Vanaf 2020 wordt het van maandag tot en met vrijdag uitgezonden op NPO 1. Het praatprogramma wordt gepresenteerd door Fidan Ekiz en Renze Klamer. Het presentatieduo ontvangt dagelijks in het programma diverse actuele gasten uit de sport, politiek, muziek, cultuur en entertainment. Met hun gasten voeren ze het gesprek van de dag.

De zware erfenis van DWDD

Toen De Wereld Draait Door in maart 2020 stopte, werd er gezocht naar een nieuw praatprogramma met een presentatieduo. De eerste uitzending van De Vooravond trok al meer dan 1 miljoen kijkers. Toch is de invulling van De Vooravond beduidend anders dan DWDD.

De opbouw van een uitzending van De Vooravond

In De Vooravond worden diverse zaken besproken, zoals sport, politiek, cultuur, muziek en amusement. Een vast onderdeel in het programma is ‘De Minuut Van Ruud’. Dit is een monoloog van de huis comedian Ruud Smulders. Het programma wordt altijd afgesloten commentaar van Marcel van Roosmalen.

Start zonder publiek

De eerste aflevering van het De Vooravond werd uitgezonden in de zomer van 2020. Door de corona pandemie was er maandenlang geen publiek aanwezig.

Einde

Na twee seizoenen werd de stekker uit De Vooravond getrokken. BNN Vara verving het programma door Khalid & Sophie, dat een soortgelijk concept kent.

Foto: Natalia van der Zalm

- Advertisement -
Nieuwste blogs

Wat je nog niet wist over Peter van de Veire

Peter Van de Veire is een Belgische DJ, presentator en zanger. Hij werd geboren in 1971. Hij bracht zijn...
- Advertisement -

More Articles Like This