zondag, april 21, 2024

Alles over Fidan Ekiz: de grande dame van De Vooravond, haar liefdesleven en haar verleden

Lees ook

Fidan Ekiz maakt in raptempo promotie in de televisiewereld. De veelzijdige mediavrouw is de presentatrice van De Vooravond en is ook af en toe te zijn in Op1. Ekiz was getrouwd met Wierd Duk, maar heeft voor zover bekend momenteel geen relatie.

Het verleden van Fidan Ekiz

Op 10 december 1976 werd Fidan Ekiz geboren in Rozenburg. Vandaag de dag is Ekiz bekend als journaliste, presentatrice en documentairemaker. Haar warme persoonlijkheid en scherpe pen staan in direct verband met haar bekendheid. Na haar studie journalistiek in Utrecht ging ze werken voor het Rotterdams Dagblad. Ekiz bracht verslag uit vanaf de Turks-Iraanse grens over de inval in Irak in 2003. Daarnaast heeft ze als correspondent van RTL Nieuws gewerkt. Ook als redacteur heeft Ekiz ervaring, welke ze op heeft gedaan bij Pauw & Witteman. Voor het Algemeen Dagblad, Vrij Nederland en Talkies Magazine schrijft ze columns.

Televisie en documentaires
Programma’s waar je Ekiz van kunt kennen zijn De Wereld Draait Door, waar ze tafeldame was, Vrouw & Paard en De Nieuwe Maan. Ze presenteerde samen met Jeroen Pauw de talkshow Op1 en vanaf 2020 presenteert ze het praatprogramma De Vooravond op NPO 1 samen met Renze Klamer. Documentaires gemaakt door Ekiz zijn: Veerboot naar Holland, De Pen & Het Zwaard, Vrouw op Mars en Ik zie een verre reis.

In de vijfdelige serie Veerboot naar Holland worden de emigratieverhalen van vijf Turkse gezinnen verteld. De documentaire De Pen & Het Zwaard gaat over persvrijheid in zes sterk verschillende landen. De documentaireserie Vrouw op Mars kent zes delen over feminisme. In de documentaire Ik zie een verre reis gaat het over Turkse Nederlanders, met name jongeren, die nadenken over het terugkeren naar Turkije. Aan een nieuwe documentaire over de verkiezingen in Turkije wordt op dit moment gewerkt. Turkije is dan ook een thema dat veel terugkomt in haar werk.

Fidan Ekiz schreef meerdere boeken:

Het liefdesleven van Fidan Ekiz

Sinds de scheiding van haar man journalist en opiniemaker Wierd Duk in 2017 is Ekiz vrijgezel. Ze trouwde in 2013 met Wierd Duk en kreeg dat jaar tevens haar zoontje Ferran. Sinds de breuk is Ekiz ook nog niet echt bezig geweest met daten, een vriend of een relatie. Al heeft ze over aandacht niet te klagen: ,,Ik krijg veel berichten van mannen. De meesten zijn veel jonger dan ik”, vertelde Fidan Ekiz in het AD. ,,Ik ben wel een flirt, maar tegelijkertijd verlegen.”

Toch hoopt ze wel op een nieuwe liefde. ,,Alleen, die mannen van tegenwoordig… Een beetje romantiek zou geen kwaad kunnen. Volgens mij heeft Tinder ze lui gemaakt.” Haar prioriteit ligt momenteel bij haar zoontje Ferran. Een van de hobby’s van Ekiz is het nadoen van typetjes, dit was ook de grootste hobby tijdens haar jeugd. Dit deed ze graag samen met haar zus.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers