zondag, juni 23, 2024

Alles over Renze Klamer: zijn presentatietalent, zijn liefdesleven en zijn geloof

Lees ook

Renze Klamer behoort tot de meest veelbelovende televisiepresentatoren van dit moment. Klamer brak in 2020 door bij het grote publiek als presentator van De Vooravond. In het verleden was hij getrouwd met zangeres Pearl Jozefzoon.

De loopbaan van Renze Klamer

Klamer werd geboren op 12 mei 1989 in Rotterdam. Na de HAVO volgde Klamer de bachelor Leisure Management in Breda. Tijdens zijn studie liep Klaver stage bij de Evangelische Omroep (EO). Na zijn stage kreeg hij ook een functie op de afdeling Marketing & Communicatie bij de EO. Na een screening voor nieuwe presentatoren in 2010 maakte Klamer zijn intrede als presentator bij de EO. Samen met Klaas van Kruistum presenteerde hij de EO-Jongerendag in 2011 en 2012. Voor het programma Door de Wereld verzorgde Klamer een nieuwsrubriek. In 2011 startte zijn radiocarrière als presentator van het programma Dit is de Nacht op Radio 1.

In 2012 was Klamer te zien in Knevel & Van den Brink en 1 Voor de Verkiezingen. Na dat jaar regelmatig te hebben ingevallen als presentator voor het radioprogramma Dit is de Dag werd Klamer in 2014 een van de vaste presentatoren van het programma. Samen met Robbert Meeder presenteerde hij van begin 2016 tot augustus 2018 het programma Langs de Lijn en Omstreken op NPO Radio 1. Klamer was ook te zien als invaller bij het televisieprogramma De Tafel van Tijs.

Doorbraak als presentator van De Vooravond

Klamer brak pas echt door bij het grote publiek na zijn overstap naar BNNVARA in september 2018. Tot op heden is Klamer nog steeds werkzaam voor BNNVARA. Hij was als presentator te zien bij de talkshow Na het Nieuws en als presentator van de rubriek Belbus bij het programma Kassa. Sinds 2019 presenteert hij het radioprogramma Dieper in de nacht op NPO Radio 1. Hij presenteerde hier ook het programma De Nieuws BV van januari 2020 tot augustus. Vanaf februari 2020 begon hij als presentator van de talkshow Laat op vrijdag op NPO 1. Sinds eind augustus 2020 vormt hij een presentatieduo met Fidan Ekiz voor het programma De vooravond op NPO 1.

Het privéleven van Renze Klamer

Klamer was getrouwd met de zangeres Pearl Jozefzoon van mei 2014 tot oktober 2019. Het stel leerde elkaar kennen op de EO Jongerendag en kreeg samen twee kinderen: een dochter en een zoon. Voor zover bekend heeft Renze Klamer nog geen nieuwe vriendin of relatie. Activiteiten waar Klamer naast zijn drukke carrière graag tijd aan besteed zijn: sporten, een terrasje pakken met vrienden en muziek maken. Hij is Christelijk opgevoed en ging jarenlang trouw naar de kerk, maar de afgelopen jaren staat hij losser in zijn geloof, stelde hij in interviews.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers