woensdag, juli 24, 2024

Wierd Duk: zijn verleden, zijn achtergrond en zijn privéleven

Lees ook

Wierd Duk is een Nederlandse journalist en opiniemaker. Hij schrijft voor De Telegraaf. Duk werd in 1959 geboren in Hoge Zwaluwe. Zijn vader was predikant. Vanwege het ambt van zijn vader heeft Wierd Duk op veel verschillende plaatsen in Nederland gewoond.

Het pad van Wierd Duk: van Rusland via Berlijn naar het AD en de Telegraaf

Wierd Duk heeft geschiedenis gestudeerd in Groningen. Duk heeft zich gespecialiseerd in de geschiedenis van Rusland en de Sovjet-Unie. Lange tijd is hij in Moskou correspondent geweest voor diverse tijdschriften en kranten. Voor zijn verslaggeving over de oorlogen in Tsjetsjenië heeft Duk een belangrijke politieke prijs gewonnen.

Vanaf 2001 tot 2006 had Duk een andere standplaats als correspondent, namelijk Berlijn. In Berlijn deed hij verslag voor de kranten die aangesloten zijn bij de Geassocieerde Pers Diensten. Wierd Duk is een periode algemeen verslaggever geweest voor het Algemeen Dagblad en Elsevier. Vanaf 2013 for 2016 richtte hij zich weer op verslaggeving in Duitsland. In Duitsland heeft hij ook een café opgericht.

Wierd Duk verwijst nog regelmatig naar de invloed die de periode in Berlijn heeft gehad op zijn gezin, met name op zijn dochter. Wierd woonde in een zeer multiculturele wijk. Naar eigen zeggen was er regelmatig invloed op zijn dochter om bijvoorbeeld een hoofddoek te gaan dragen.

In 2016 was Duk in dienst van het Algemeen Dagblad. Hij reisde het land door en peilde de stemming in de regio. Sinds 2017 is hij in dienst van de Telegraaf. Ook voor de Telegraaf reist hij het hele land door en beschrijft hij persoonlijke verhalen van mensen in het land. Duk doet niet alleen verslag in de krant, hij is ook erg actief op Twitter. Daarnaast heeft hij een wekelijkse podcast Het land van Wierd Duk.

Het privéleven Wierd Duk

In zijn jonge jaren was Wierd Duk actief in een rockband. Hij was onder meer actief in een Friese Rockband met de naam The Visitor. Met deze band trad hij onder meer op in Rusland.

Duk is twee keer getrouwd geweest. In zijn eerste huwelijk was hij getrouwd met een Russin. Uit dit huwelijk kreeg hij een dochter. Daarnaast is Duk getrouwd geweest met Fidan Ekiz. Uit dit huwelijk kreeg hij een zoon: Ferran.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers