woensdag, juli 24, 2024

Wie is Tim Hofman, de programmaker die misstanden aan de kaak stelt?

Lees ook

Tim Hofman, beter bekend als ‘De broer van Roos’, is één van de bekendste gezichten van dit moment in de media. De presentator is bovendien populair op Twitter, Facebook en Instagram dankzij zijn droge humor en opzienbarende items.

Hofman presenteerde bij BNN onder meer Spuiten en Slikken en Je zal het maar hebben. Ook het hernieuwde BOOS, waarin hij misstanden aan de kaak stelde over onder meer The Voice of Holland en cryptomunt Xpose van Vasco Rouw (The Millionaires Club), Ralph de Geus (433) en Marc Overmars (Ajax) bleek hem op het lijf geschreven.

Wie is de partner van Tim Hofman?

Hofman zou jarenlang een relatie hebben gehad met de beste vriendin van zijn collega Geraldine Kemper, die zou luisteren naar de naam Kim. Naar verluidt zou de relatie met de blondine begin 2016 gestrand zijn. De blonde Vlaardinger stortte zich daarna naar verluidt veel in het uitgaansleven en deed daarvan uitgebreid verslag op zijn Instagram account.

Tim Hofman heeft tegenwoordig een relatie met Lize Korpershoek. Lize is model, documentairemaker, presentatrice, columnist en YouTuber. Ze kwam in het nieuws met haar docu Mijn seks is stuk, over haar libido in haar relatie met Tim Hofman.

Homo of toch niet

Is Tim Hofman nou homo of niet? De meningen waren er aanvankelijk over verdeeld. Hij kwam al eens uit de kast, maar later werd daarvan gezegd dat het een publiciteitsstunt zou betreffen. ,,Ik maak veel items over homoseksualiteit en wilde nu eens echt weten hoe het is om in Nederland uit de kast te komen”, stelde hij toen. Het lijkt er daarom toch op dat hij hetero is of bi. Overigens waren veel homo’s niet blij met het ‘journalistiek onderzoek’ van de BNN-presentator hoe het zou zijn om homo te zijn. Later kreeg hij ook de watersportwereld over zich heen toen hij over SAIL zei dat het evenement ,,in principe gewoon de Gay Pride voor mensen die Gaastra dragen” is.

Winnaar Wie is de Mol?

Bij het grote publiek werd Tim Hofman bekend door zijn succesvolle deelname aan Wie is de Mol? In waarschijnlijk het minst spannende seizoen uit de geschiedenis kwam hij als winnaar uit de bus door Klaas van Kruistum te ontmaskeren. Aan Wie is de Mol? hield hij een boezemvriendschap over met oud-hockeyer Taeke Taekema.

Veelzijdig mediatalent

Naast televisiewerk is hij ook schrijver en columnist. Zijn pseudoniem ‘de broer van Roos’ is een verwijzing naar Roosmarijn Hofman, die twittert onder de toepasselijke naam ‘de zus van Tim’. Zij studeerde pedagogiek aan de hogeschool van Rotterdam. Hofman kwam in 2011 bij BNN, destijds nog met lang haar. Sinds hij zijn haar heeft afgeknipt, is hij een ware magneet voor vrouwen (en mannen) geworden. Niet zo gecharmeerd van hem is Victor Reinier. Die zou hem in het verleden zijn aangevlogen toen Tim Hofman hem op de rode loper de stelling had voorgelegd: ,,Nooit meer seks of seks met je moeder.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers