donderdag, mei 23, 2024

Temptation Island

Lees ook

Temptation Island is één van de meest besproken realityseries op de Nederlandse tv.

Ultieme relatietest

De Nederlandse en Vlaamse versie van Temptation Island is een productie van het Nederlandse Zodiak. Het programma is gebaseerd op het programma Blind Vertrouwen van Endemol in 2001. Dit programma haalde geen hoge kijkcijfers, maar Temptation Island wel meteen. Zo zijn er tussen 2002 en 2009 maar liefst zeven seizoen uitgezonden. Temptation Island was te zien op meerdere zenders, zoals V8, VT4 en Veronica. Het programma is door diverse presentatoren en presentatrices gepresenteerd, zoals Viktor Brand, Tanja Jess, Ton van Royen, Véronique de Kock, Hans Otten en Tine van den Brande. Sinds 2016 is het programma te zien op RTL 5 en op het digitale platform Videoland. De presentatie wordt gedaan door Rick Brandsteder en Annelien Coorevits. Stephanie Coorevits is een psychologe die haar kennis deelt in het praatprogramma na de serie: Temptation Talk.

Kan het koppel de verleiding aan?

Het concept van Temptation Island is als volgt: vier koppels gaan de ‘ultieme relatietest’ aan door twee weken lang door te brengen op een tropisch eiland. Ze zijn dus 14 dagen gescheiden van elkaar. Op het eiland zullen ze gezelschap worden gehouden door een aantal verleiders en verleidsters. Voor twee weken lang zijn er feestjes in de villa waar ze verbleven en verschillende dates met verleiders en verleidsters. Om de paar dagen is er een kampvuur. Op deze avond krijgen de partners beelden van elkaar te zien. Zo kunnen ze zien of hun partner zich gedraagt of zich aan de verleidingen heeft toegegeven. Na deze twee weken is het de vraag of het koppel sterk genoeg is geweest om de verleidingen te weerstaan en de relatie voort kan zetten.

Amerikaans format

Het programma komt oorspronkelijk uit Amerika. Deze show werd voor het eerste uitgezonden op de Amerikaanse zender Fox in 2001. Inmiddels zijn er veel verschillende landen die een eigen versie hebben gemaakt. Zo is Temptation Island te zien in het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Italië, Scandinavië, Vlaanderen en Australië.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers