donderdag, juni 13, 2024

Viktor Brand: veelzijdig presentator, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Viktor Brand werd landelijk bekend door het presenteren van Shownieuws. Hij was echter in het verleden ook presentator van grote programma’s als Holland’s Got Talent en Temptation Island.

Opleiding en start carrière

In het Overijsselse Deventer werd op 19 februari 1971 Viktor Carel Brand geboren. Brand is een Nederlandse presentator. Hij woont samen met zijn partner André Koelewijn in ’s-Graveland. Hij werd bekend bij het grote publiek toen hij het programma Shownieuws van SBS6 presenteerde. Brand volgde het middelbare onderwijs aan het Geert Grote College en ging daarna de opleiding voor vertaler/tolk en de opleiding journalistiek volgen. Zijn carrière begon bij RTL4, bij de sportredactie. Brand heeft verder nog voor veel verschillende sportredacties gewerkt. Hij verscheen voor het eerst op televisie als presentator van het programma Tennis Report van RTL4. Dit was tevens de kick-off van zijn carrière als presentator. Uiteindelijk is Brand programma’s gaan presenteren voor SBS6.

Presentatie tot en met 2015

Brand heeft het bekende programma Temptation Island gepresenteerd van 2003 tot 2004. Hij presenteerde daarnaast Shownieuws tot 2012. In 2008 vormde hij een presentatie duo met Gerard Joling voor de talentjacht Holland’s Got Talent. Dat zelfde jaar presenteerde hij ook Het Nationale Verkeersexamen met Tooske Ragas. Het jaar erna was Brand te zien in De Nieuwe Uri Geller waarbij verschillende acts assisteerde. Hij presenteerde de programma’s Lachend het jaar in! en Verbouwers XXL in 2009 en 2010. In de drie jaar hierna was Brand te zien als presentator van het woonprogramma Huizenjacht. Naast dit programma presenteerde Brand in de periode 2011 tot en met 2015 veel verschillende programma’s waaronder Wat zou jij doen met die poen?, De 25, Omdat ik aan je denk, De ideale Zaterdagavond, Hoeveel Ben Je Waard, Schoon Genoeg, Thuis op Zondag en De Lijfshow: Van Top Tot Teen.

Verder presentatie en deelname Sinds 2016 vormt hij samen met Frank Visser een team voor het bekende programma Mr. Frank Visser doet uitspraak. Zo deed Brand in 2017 ook de voice-over voor Vissers programma Mr. Frank Visser rijdt visite. Hij vormde in 2018 wederom een team met Visser voor het nieuwe programma Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?. Andere programma’s die Brand presenteerde vanaf 2016 waren onder andere VTwonen, Huizenjacht, Boswachter gezocht, Klasgenoten en De wereld volgens 80-jarigen. Ook verschenen er in 2018 nieuwe afleveringen van De Lijfshow: Van Top Tot Teen.

Brand heeft ook nog aan verschillende programma’s deelgenomen. Zo deed hij in 2007 mee aan So You Wanna Be a Popstar, waar hij een derde plaats behaalde. Ook bij het programma Weet ik Veel werd Brand in 2013 derde. Andere programma’s waaraan Brand deel heeft genomen waren Alles mag op Vrijdag, Wie is de Mol?, De Jongens tegen de Meisjes en Zullen we een spelletje doen?.

Privéleven

Over zijn vriend André Koelewijn zegt Viktor Brand in LINDA: ,,Wat wij samen hebben, wil ik nooit meer kwijt. Hij is knap, zeer intelligent en heel rustig. Totaal tegenovergesteld van wat ik kan zijn. En hij is een echte man, dat vind ik heel aantrekkelijk. Ik houd van voetbal, tennis en Formule 1. Mannen die dat ook leuk vinden, zijn in de homowereld dun gezaaid.” Samen hebben ze een hond genaamd Tapas: ,,Ik ben nu al bang voor het moment dat ze wegvalt. Dan ga ik een maand in mijn kussen liggen huilen. Die hond is belangrijker voor me dan heel veel andere dingen in het leven.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers