zondag, april 21, 2024

Caroline Tensen: veelzijdig presentatrice, haar achtergrond en privéleven

Lees ook

Caroline Tensen is al vele jaren een ‘Grande Dame’ op de Nederlandse televisie. Ze is één van de gezichten van de Postcode Loterij en presenteerde recent nog Five Days Inside. Caroline Tensen heeft een relatie met Ernst-Jan Smids.

Loopbaan

De Nederlandse presentatrice Caroline Egbertine Tensen werd op 31 maart 1964 geboren in Haarlem. Tijdens haar middelbare schooltijd had Tensen een bijbaantje bij het Veronica-promotieteam. Ze wist hier op te klimmen naar productieassistente bij Veronica radio. Bij radio 2 en 3 heeft Tensen gewerkt met de regie, de afdeling pers en voor de pr-afdeling. Haar debuut op de televisie volgde al snel als omroepster bij Veronica en RTL Veronique (later RTL4). Eerste programma’s die Tensen presenteerde waren Brommer & Motor, Fashion en Hits uit Holland. Haar grote doorbraak had Tensen met het spelprogramma Wie ben ik? in 1990. De panelleden van het programma waren onder andere Ron Brandsteder en André van Duin.

Wie ben ik?

Na haar doorbraak met Wie ben ik? presenteerde Tensen verschillende andere grote programma’s waaronder Wie is wie, Hitbingo, Liefde op het eerste gezicht, Dat staat je goed, Het spijt me, Solo voor een kind en B.O.T.S.. Tensen wordt gezien als een van de meeste geliefde en belangrijkste presentatrices van RTL4. Hiermee werd ze ‘de zonnestraal’ van RTL4. Voor de Postcode Loterij presenteerde Tensen ook verschillende programma’s waaronder Postcode Loterij Live! en Postcode Loterij: Eén tegen 100. Voor de Postcode Loterij is ze tevens ambassadrice. Bij de NCRV presenteerde Tensen onder andere de programma’s Babyboom, De Gouden Loeki, DNA Onbekend en Alpe d’Huzes. Sinds 2020 presenteert ze Five Days Inside voor RTL. Dit doet ze samen met Natasja Froger en Angela Groothuizen.

Privéleven

Caroline Tensen is in totaal twee keer getrouwd. Ze was van 1988 tot 2001 getrouwd met Frank Wisse. Ze kreeg met Wisse een zoon genaamd Bob en een dochter genaamd Charlotte. Daarna had ze tot 2012 een relatie met Peter Gallas. Later, in 2014, trouwde Tensen opnieuw. Caroline Tensen trouwde met Ernst-Jan Smids, werkzaam in de reclamewereld, met wie ze tot op heden nog gelukkig is getrouwd. ,,‘We hebben elkaar ontmoet tijdens een fietstocht door de Afrikaanse woestijn om geld in te zamelen voor Orange Babies. We hadden meteen goede gesprekken en van daaruit ging het verder. In 2014 zijn we getrouwd”, vertelde ze over hun kennismaking in de Volkskrant.

Caroline Tensen is goed bevriend met collega-presentatrices Astrid Joosten, Karin Bloemen, Anita Witzier, Irene Moors en Angela Groothuizen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers