zondag, juni 23, 2024

Wie is televisierechter mr Frank Visser? Zijn achtergrond, carrière en privéleven

Lees ook

Frank Visser was al jarenlang werkzaam in het recht, maar landelijke bekendheid kreeg hij toen het programma De Rijdende Rechter in 1995 op TV kwam. Na zijn overstap naar SBS ging het programma Mr. Frank Visser doet uitspraak heten.

Opleiding en loopbaan

De Nederlandse televisierechter mr. Frank Visser werd op 17 mei 1951 geboren in Maartensdijk. Visser is getrouwd en heeft samen twee kinderen en twee kleinkinderen. Visser begon in 1970 aan de studie Nederlands Recht. Na het behalen van het kandidaatsexamen in 1972 studeerde Visser verder in het Nederlands Recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In zijn studietijd werkte Visser in de Rechtswinkel Amsterdam. Na cum laude te zijn afgestudeerd werkte hij als griffier, officier van justitie, rechercheur bij de gemeentelijke politie en als reclasseringsmedewerker. Later, van 1989 tot 2014, was Visser werkzaam als kantonrechter in Zaandam. Andere functies die Visser heeft vervuld waren seniorrechter, raadsheerplaatsvervanger, buitengewoon ambtenaar der burgerlijke stand, voorzitter van de geschillencommissie consumentenzaken en docent.

Televisie

Visser werd bekend op de Nederlandse televisie door het programma De Rijdende Rechter dat sinds 1995 werd uitgezonden door NCRV (later KRO-NCRV). In dit programma kon men geschillen aan Visser voorleggen waarover hij vervolgens een bindende uitspraak deed. In 2005 verscheen Visser is een nieuw programma genaamd De vakantierechter, wat hij presenteerde tot 2008. Een jaar later was hij te zien als presentator van het programma Recht in de Regio. Dit programma van de NCRV presenteerde hij tot 2015. Visser maakte in 2015 de overstap naar de omroep SBS6. Bij SBS6 vormde hij een succesvol duo met presentator Viktor Brand voor verschillende programma’s. Dit waren de programma’s Mr. Frank Visser doet uitspraak, Mr. Frank Visser rijdt visite en Mr. Frank Visser: hoe is het nu met?.

Boeken

Naast zijn indrukwekkende cv en televisiebekendheid was Visser ook nog actief als schrijver. Zijn eerste boek verscheen in 1987 met de naam De verdachte zakenman. Twee jaar later volgde het boek Mij pak je niet. In 2000 verscheen zijn bundel van columns genaamd Verhalen van een televisierechter. Vissers meest recente boek Onze buren werd gepubliceerd in 2008. Naast zijn boeken schreef Visser ook voor de NCRV-gids, ANWB kampioen, Algemeen Dagblad en Plus.

Privéleven

Mr Frank Visser is al ruim veertig jaar gelukkig getrouwd. Zijn vrouw kijkt al zijn optredens op tv: ,,Ze kijkt alles. Ook om te zien of mijn haar goed, mijn kleding in orde is, dat soort dingen. Als ze bij bepaalde kleren zegt dat ik dat beter niet meer aan kan doen, dan gaat het gelijk weg! We zijn een geweldig team. Er zijn bij ons geen lange stiltes aan tafel. Dat gaan vanzelf”, vertelde hij aan Weekend.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers