donderdag, mei 23, 2024

Antoinette Hertsenberg: presentator van RADAR en Opgelicht!?, haar achtergrond en privéleven

Lees ook

Antoinette Hertsenberg werd bekend door haar presentatie van RADAR en Opgelicht!? Naast haar televisiewerk is ze ook zeer begaan met dieren. Die liefde voor dieren deelt ze met Partij voor de Dieren-oprichter Niko Koffeman, haar man en echtgenoot.

Opleiding

In Den Haag werd op 28 december 1964 Antonia Maria (Antoinette) Hertsenberg geboren. Antoinette Hertsenberg is bekend van haar werk als presentatrice en programmamaker voor AVROTROS. Na het afronden van haar opleiding aan het Sociaal Agogisch Onderwijs volgde Hertsenberg verschillende opleidingen met betrekking tot communicatie en public relations (PR). Voor ze begon aan verschillende functies in PR werkte Hertsenberg in een meidenwegloophuis. Haar carrière in PR startte ze bij de Anti Vivisectie Stichting waar ze later directrice werd. Later ging ze bij de Nederlandse Vereniging ter Bescherming van Dieren (De Dierenbescherming) aan de slag als perswoordvoerster en projectleidster.

Televisie

In 1994 benaderde omroepvereniging TROS Hertsenberg, die destijds nog werkzaam was als perswoordvoerster van De Dierenbescherming. Dit was naar aanleiding van haar debat met een jager in de actualiteiten rubriek NOVA. Een jaar later ging ze aan de slag als eindredactrice en presentatrice van het televisieprogramma Radar. Hertsenberg was tijdelijk de directrice van de TROS, van 2006 tot 2008. Ondertussen presenteerde ze het bekende programma Opgelicht!? tot 2016. Ook in Twee Vandaag (later EenVandaag) en Studio 2 was Hertsenberg regelmatig te zien als presentatrice. In 2003 was ze eindredactrice en presentatrice van Oh Oh Den Haag. Voor AVROTROS presenteerde ze Zorg.nu in de jaren 2016 en 2017. Het programma Dokters van Morgen presenteert Hertsenberg sinds 2017.

Privéleven

Hertsenberg is vegetariër en heeft sinds 2009 haar eigen website met vegetarische recepten. Haar liefde voor dieren deelt ze met haar echtgenoot. Ze is getrouwd met Niko Koffeman, Eerste Kamerlid en medeoprichter van de Partij voor de Dieren. Hij is daarnaast mede-oprichter van De Vegetarische Slager en ook bedenker van de tomaat van de SP. ,,Koffeman is een begenadigd marketingman die daarnaast heel knap zelf uit de schijnwerpers weet te blijven. Eén keer ging het goed mis en kwam hij vol in beeld, dat was bij de mislukte publieke omroep Llink, waar hij een interne oorlog tegen de directeur voerde”, schreef Quote over hem.

Hertsenberg zet zich ook graag in voor de natuur. Ze verricht daarom onder andere werk bij de Faunabescherming. Met Koffeman kreeg ze drie kinderen. De dochter van Hertsenberg, Eva Koffeman, is jongeren vertegenwoordiger Biodiveristeit & Voedsel bij de VN (Verenigde Naties). Momenteel woont Hertsenberg met haar man in Vierhouten.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers