woensdag, juli 24, 2024

Mascha de Rooij: Omroep Max-presentatrice, haar achtergrond en privéleven

Lees ook

Mascha de Rooij is bij het grote publiek vooral bekend als presentatrice van MAX Geheugentrainer. Ze heeft echter ook een YouTube-account over knutselen en maakte diverse programma’s voor Omroep Brabant.

Opleiding

Presentatrice Mascha de Rooij is geboren op 7 januari 1984 in het Noord-Brabantse Breda. Hier is ze tevens opgegroeid samen met haar zus Anouk. Haar middelbare schoolperiode bracht ze door in Nijmegen, waar ze het VWO volgde met een verdieping in economie en maatschappij aan het Lindenholt College. Na haar middelbare school ging de Rooij van 2002 tot 2006 studeren in Breda, aan de Breda University of Applied Sciences. Hier heeft ze de studie Media & Entertainment Management, producer succesvol afgerond. Tijdens haar studie heeft De Rooij in het jaar 2004 een summercourse television production gevolgd in Amerika aan de Northern Arizona Univeristy.

Loopbaan

Tijdens haar studie liep De Rooij stage bij TV&CO, een regionale televisiezender in Noord-Brabant. Hier heeft ze meegewerkt aan de productie van onder meer ChasseTV, Lijfstijl, On Tour en Villa Europa. Na haar opleiding is ze gaan werken voor Brabant10. Brabant10 was ontstaan in 2008 als gevolg van een fusie van  RTV10, RTV13 en TV&Co. Voor Brabant10 heeft De Rooij verschillende programma’s gepresenteerd waar onder Mijn Reis is Top, Brabant10 on Tour, Brabant vandaag. Daarnaast heeft ze ook nog verschillende programma’s en bedrijfsfilms geproduceerd en geregisseerd, zoals You make me feel so Good, Van Tilburg Bastianen, de Bouwschuur en meer. In 2012 stopte Brabant10 als gevolg van een faillissement.

Mascha Media

Verder is De Rooij ook mede-eigenaar, televisiemaker en presentatrice van Mascha Media. Onder de naam Mascha Media heeft ze meegewerkt aan Op de Tuin 2020 voor Omroep Brabant, Ouderenjournaal en knutselvideo’s voor Omroep MAX, Mama is ziek voor LindaTV en nog verschillende andere projecten. Ook is De Rooij sinds 2017 een vast gezicht geworden van MAX Geheugentrainer, Carnaval – Omroep MAX en heeft ze vele bloemencorso’s gepresenteerd in verschillende steden. Online was De Rooij wekelijks te zien op haar eigen YouTube kanaal KnutselTV. Dit deed ze samen met haar zus Anouk vanaf 2012, inmiddels hebben ze meer dan veertien duizend volgers en meer dan acht miljoen weergaven.

Privéleven

Mascha de Rooij heeft een relatie met haar vriend Daan. Het stel heeft twee kinderen: Bowie en Sara. Het is onbekend wanneer de relatie tussen de Omroep Max-presentatrice en haar vriend is begonnen en of het koppel al getrouwd is.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers