donderdag, mei 23, 2024

Humberto Tan: veelzijdig presentator, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Humberto Tan is presentator van talkshows, sportprogramma’s en is daarnaast succesvol als modebewust ondernemer. Humberto Tan is getrouwd met Ineke Geenen.

Loopbaan

Op 26 februari 1965 werd in Paramaribo Humberto Tan-A-Kiam geboren. Humberto Tan is in Nederland bekend als presentator voor zowel televisie als radio, maar ook als sportjournalist en schrijver. In de jaren 60 verhuisde Tan van Suriname naar Nederland. Na de middelbare school heeft Tan rechten gestuurd aan de Universiteit van Amsterdam en behaalde zijn doctoraal. In 1991 ging hij aan de slag als redacteur bij de AVRO bij het programma Forza. Het duurde niet lang voor Tan de presentator van dit programma werd. Hij maakte een overstap naar Studio Sport twee jaar later. Tan presenteerde ook enige tijd het NOS Journaal.

Veelzijdig presentator

In 2005 ging Tan aan de slag als sportdeskundige bij NSE en als presentator van Café de Sport bij zender Talpa (later Tien). Door de overname van Tien door RTL presenteerde Tan sinds 2007 voor RTL. Tan heeft ook gewerkt als stemacteur voor enkele films. Dit waren twee Nederlandse bewerkingen van animatiefilms, dit waren de films Surf’s Up en Ice Age: Dawn of the Dinosaurs. Voor de radiozender 538 heeft hij een aantal keer ingevallen voor dj Edwin Evers. Tan was ook te zien als invaller bij televisieprogramma RTL Boulevard van 2008 tot 2012. Van 2013 tot 2018 presenteerde hij het op actualiteiten gerichte programma RTL Late Night. Hierna werd hij presentator van de bekende talentenprogramma’s Dance Dance Dance en Holland’s Got Talent. In 2019 ging Tan weer aan de slag met voetbal bij het programma VTBL.

Privéleven

Tan werd verkozen tot de Best Geklede Nederlander in 2001 en lanceerde naar aanleiding hiervan zijn eigen kledinglijn in 2003. Daarnaast is hij ook nog bestuurslid van Suriprofs, een stichting die fondsen voor goede doelen in Suriname werft. Tan is sinds 2002 ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis en sinds 2006 van het Johan Ferrier Fonds. Tan is getrouwd met Ineke Geenen, waarmee hij drie kinderen heeft. Hij heeft twee dochters genaamd Isa en Julia, en een zoon genaamd Benjamin. In 2017 raakte het huwelijk in zwaar weer toen showbizzrubrieken veelvuldig schreven over een vermeende affaire met Dionne Stax. Toch hield het huwelijk stand: ,,Eenzaamheid, hartenpijn, gemis. Die drie dingen hebben er uiteindelijk voor gezorgd dat het weer goed werd”, vertelde hij aan LINDA, doelend op de affaire met Stax. In 2019 schreef weekblad Weekend over een andere vermeende affaire, namelijk met de 25-jarige fotografe Fleur.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers