woensdag, juli 24, 2024

Dionne Stax: haar tv-carrière, haar achtergrond en haar liefdesleven

Lees ook

Dionne Stax is een Nederlandse nieuwslezeres, journaliste en presentatrice. Ze werd geboren in 1985 in Boxmeer. Nadat ze haar diploma haalde aan het Elzendaalcollege ging ze communicatiewetenschappen studeren aan de Universiteit van Tilburg. Haar master volgt ze aan de Universiteit van Amsterdam. Ze volgt in 2007 een stage bij NOS Headlines. Haar tweede stage loopt ze bij de binnenlandredactie van het NOS journaal en in 2009 studeert ze officieel af aan de Universiteit van Amsterdam. Dit is haar wiki.

Boegbeeld van het NOS Journaal

In 2012 werd Dionne Stax één van de presentatoren bij het nieuwsprogramma NOS op 3. Naast het journaal presenteren houdt Dionne zich ook bezig als binnenlandredacteur bij NOS Nieuws. Één jaar later wordt Dionne Stax een van de vast gezichten van het NOS Journaal. Ze is te zien in de ochtend- en middagjournaal. Sinds 2015 is ze ook te zien in de avonduitzending, het achtuurjournaal. Ze presenteerde tijdens haar tijd bij NOS ook belangrijk uitzendingen, zoals de aanslag in Parijs bij de redactie van Charlie Hebdo.

Van onschatbare waarde

Op Koningsdag in 2016 was Dionne de eerste journalist die de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane mocht interviewen. Verder maakt ze een jaar later ook het programma Van onschatbare waarde. Ook maakt ze voor NTR een documentairereeks over Lady Diana, genaamd Lady Di & Dionne.

DNA Onbekend en Stax&Toine

In 2019 presenteerde Dionne voor de laatste keer het NOS Journaal. Ze maakt de overstap naar AVROTROS. Ze gaat aan de slag bij Radio 1 en is te horen in het programma Stax&Toine, wat ze samen met Toine van Peperstraten presenteert. In 2019 presenteerde ze samen met Rik van de Westelaken het Gouden Televizier Ring Gala. Sinds 2020 is Dionne te zien als presentatrice in het televisie programma DNA Onbekend. Verder schuift ze ook vaak aan tafel bij De Wereld Draait Door. 

Het liefdesleven van Dionne Stax

Als Bekende Nederlander wordt het privéleven van Dionne Stax nauwlettend gevolgd door de roddelbladen en -rubrieken. Veel werd er geschreven over een vermeende affaire met Humberto Tan. In 2018 kreeg ze een nieuwe vriend: radioloog Sytse Oudkerk. Helaas eindigde hun relatie in het najaar van 2020. Ze leerden elkaar kennen in de kroeg: ,,Hij is heel lief en ik kan erg hard om hem lachen. We hebben het gewoon heel fijn. Hij heeft ook helemaal niks met media, dus ja, heel fijn.” Daarvoor had Dionne Stax een relatie met NOS-collega Sjoerd van Ramshorst.

Over een eventuele kinderwens vertelde Dionno Stax in VROUW: ,,Ik heb dat heel duidelijk bij sommige vriendinnen gezien. Dat ze echt rammelende eierstokken hadden. Maar nee, die heb ik niet. Ik kan er wel heel erg van genieten als ik kinderen van vriendinnen op bezoek heb. Afgelopen weekend was het dochtertje van een vriendin bij mij. Die wilde shoppen en Amsterdam zien. Dat vind ik hartstikke leuk.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers