zaterdag, mei 18, 2024

Margje Fikse: presentatrice van Op1, haar achtergrond en haar privéleven

Lees ook

Margje Fikse is een Nederlandse verslaggeefster en radio- en televisiepresentatrice. Ze werd geboren in Hattem in 1975. Nadat ze haar vwo-diploma op zak had, ging Margje politicologie studeren aan de Universiteit in Leiden. Ze koos politieke filosofie als studierichting en ze was in 1998 afgestudeerd. Dit is haar wiki.

Succesvolle carrière als presentatrice

Nadat ze was afgestudeerd is Margje Fikse meteen aan de slag gegaan als verslaggeefster bij het programma 2Vandaag op Nederland 2. Ze presenteerde op de Evangelische Omroep ook het kinderprogramma Xieje, dit presenteerde ze samen met Jan Willem den Bok. Vanaf 2000 presenteerde Margje het programma Het Familiediner. Daarnaast was ze ook presentatrice van het dagelijkse kinderprogramma BlinQ, dit was te zien op Z@pp. Vanaf 2005 was Margje te zien bij het tv-programma De Laatste Reis, waarin ze verre reizen maakte met haar gasten. Een jaar later zette de EO het programma Fiks a life op. Hierin hielp Margje Fikse zwevers te helpen naar een beter leven.

Presentatrice bij Op1

Vanaf 2008 presenteerde Margje het nieuwsprogramma Netwerk samen met Tijs van den Brink. Daarnaast was ze ook als verslaggever te zien in het programma De Vijfde Dag. Vanaf 2020 vormt Margje samen met Kefah Allush het presentatieduo van het programma Op1.

Radioprogramma’s en een podcast

Margje Fikse is niet alleen op de tv te zien, maar ook vaak te horen op de radio. Ze werkte ze een lange tijd bij het actualiteitenprogramma Dit is de Dag op NPO Radio 1. Daarnaast is ze ook sinds 2016 te horen op het NOS radioprogramma Langs de Lijn en omstreken. Sinds 2019 brengt Margje een podcast uit, genaamd De Jodcast. Hierin spreekt ze met bekende en minder bekende Joodse Nederlanders.

Weer terug in geboorteplaats Hattem

Margje Fikse is in 2014 getrouwd met Abel Korevaar. Hoe lang zij al een relatie hebben is niet bekend. Abel is een business developer bij het bedrijf FleetGo. Het stel heeft samen drie kinderen. Het gezin woont in Margjes geboorteplaats Hattem.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers