donderdag, juni 13, 2024

Jandino Asporaat: cabaretier en tv-maker, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Jandino Asporaat is een echte alleskunner. Hij is niet alleen cabaretier, maar sinds enkele jaren ook succesvol op televisie en hij speelde in diverse series en commercials. Jandino Asporaat heeft een relatie met Shirley, waarmee hij al als tiener verkering kreeg.

Loopbaan

Op 9 januari 1981 werd Jandino Jullian Asporaat geboren in Willemstad, Curaçao. De  familie Asporaat verhuisde in de jaren negentig naar Nederland. Asporaat bracht zijn jeugd door in Rotterdam. Voor hij begon aan zijn carrière als stand-upcomedian heeft Asporaat na zijn opleiding gewerkt als schilder. In 2002 ging hij pas echt aan de slag met theater bij de jongerentheatergroep Young Stage in Rotterdam. Andere theatergroepen waar Asporaat heeft gespeeld zijn Rotjong, Ro-theater en Waterhuis. Asporaat heeft ook in verschillende televisieprogramma’s gespeeld waaronder The Comedy Factory. Ook heeft hij in verschillende films en televisiecommercials gespeeld.

Theater en televisie

Zijn eigen theaterprogramma maakte Asporaat in 2006. Daarna volgenden nog elf andere cabaretvoorstellingen. Asporaats theaterprogramma was tevens het eerste programma ooit in Ahoy Rotterdam (2014). Naast zijn carrière als stand-upcomedian is Asporaat ook acteur en presentator. Ook produceert hij verschillende voorstellingen voor theater en televisie. Hij presenteerde de bekende programma’s Dance Dance Dance, Playback je gek en Alles mag op zaterdag. Zijn eigen programma De Dino Show verscheen in 2011 op de televisie. Dit programma eindigde in 2014. Een jaar later kwam Asporaat met het nieuwe programma genaamd DINO. De films waaraan Asporaat mee heeft gewerkt zijn Deuce Bigalow, Staatsgevaarlijk en Huisdiergeheimen. Zijn eigen film Bon Bini Holland kwam uit in 2015. Drie jaar later verscheen het vervolg op deze film.

Het privéleven van Jandino Asporaat

In 2013 is Jandino Asporaat getrouwd met zijn vrouw Shirley. Voor het stel in het huwelijksbootje stapten waren ze al zeventien jaar samen. Als 14- en 15-jarige kregen ze al verkering. Ze kregen samen twee kinderen, eerst een zoon en toen een dochter. Asporaat vindt familie erg belangrijk en is een trotse vader. Het succes van zijn huwelijk verklaart Asporaat door de ontspannen houding waarmee beiden in het leven staan. Vreemdgaan is voor hem geen optie, vertelde hij aan Flair: ,,Omdat ik weet dat de grootste verliefdheid na zes maanden over is en ook zij een ‘kreng’ gaat worden (..) Liefde is gewoon oorlog, het is vechten. Soms met elkaar en soms tegen elkaar, voor waar jij in gelooft. Je moet strijden en dat doe ik liever met Shirley. Ik zie heel veel mooie vrouwen, maar ben nog niet op een punt geweest waarop ik verliefd kon worden op een ander. Ik ben gewoon heel tevreden met wat ik heb.”

Meestal reist Asporaat ongeveer iedere twee tot drie weken af naar Curaçao waar hij onder andere verschillende wijken en jeugdgevangenissen bezoekt. Asporaat gaat in Curaçao en nieuwe stad bouwen die gericht is op duurzaamheid, digitalisatie en educatie. De start van de bouw staat momenteel gepland voor 2023.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers