woensdag, juli 24, 2024

Saïda Maggé: NOS-presentatrice, haar achtergrond en privéleven

Lees ook

Saïda Maggé is een Nederlandse journaliste en presentatrice. Ze werd geboren in 1987 in Nijmegen. Ze groeide op in Nijmegen en volgde daar de havo. Na haar middelbare school verhuisde ze naar Utrecht om aan de School voor Journalistiek te gaan studeren. Ze liep stage bij AT5 en het NOS Jeugdjournaal. Na haar afstuderen ging Saïda Maggé aan de slag als freelancer bij AT5, BNN en RTV Utrecht.

Verslaggever bij AT5 en NTR

Maggé werkte zeven jaar lang voor AT5. Ze presenteerde programma’s als De Straten van Amsterdam, In de Stad en AT5 Nieuws. Daarnaast werkte ze ook als freelancer voor de NOS. In 2017 maakte Saïda de overstap naar NTR. Ze presenteerde het radioprogramma Nieuws en Co op Radio 1.

Presentator NOS

Vanaf 2018 is Saïda Maggé presentator bij Nieuwsuur. In 2019 volgde ze Dionne Stax op als presentator van het NOS Journaal. Vanaf 2020 is Saïda co-presentator van het NOS-programma Het Coronavirus: Feiten en Fabels.

Liefde ontmoet op de werkvloer

Saïda Maggé ontmoette haar vriend Daan Wiegerinck achter de schermen bij de NOS. Hij werkt als eindredacteur op de online redactie bij de NOS. Het stel kocht in 2018 samen een huis in Utrecht. Sinds ze voor de NOS werkt, merkt ze dat haar bekendheid plots veel groter is. Zo staat ze tegenwoordig zelfs in de roddelbladen: ,,Mijn schoonmoeder belde: ‘Jullie staan in Story!’ Er stond zelfs een foto van ons bij. Daar schrokken we wel een beetje van. Mijn hoofdredacteur had me er al wel voor gewaarschuwd: onderschat niet wat er op je af komt als je NOS-presentator bent. Bij mijn eerdere omroepbanen had ik daar geen last van”, vertelde ze aan Televizier. In 2021 werd bekend dat Saida Maggé en haar inmiddels echtgenoot Daan een tweeling verwachten.

Van haar moeder leerde ze een zelfstandige vrouw te zijn: ,,Ze heeft me er altijd op gewezen dat ik mijn eigen geld moest verdienen en niet afhankelijk moest zijn van een partner. En ook: als je iets wilt of doet, moet je ervoor gaan”, vertelde ze in KRO magazine.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers