zondag, april 21, 2024

Rob Trip: nieuwslezer, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Rob Trip is een Nederlandse radio- en televisiepresentator en vooral bekend als nieuwslezer van het NOS Journaal. Hij werd geboren in Haarlem in 1960. Dit is zijn wiki.

Begin carrière bij de radio

Trip studeerde Politicologie en ging daarna aan de slag bij Omroep Gelderland. In 1988 stapte hij over naar Veronica Nieuwsradio op Radio 1. Bij deze zender presenteerde hij ook het radioprogramma Met het Oog op Morgen.  In 1995 werd Rob een van de vaste presentatoren van het Radio 1 Journaal. In 1988 won Rob het Gouden Beeld voor ‘Presentatie Informatie’ en hij won tweemaal een Marconi Award voor ‘Radiostem van het Jaar’ en ‘Beste Radiopresentator’.

Tv-debuut

In 1996 maakte Rob zijn tv-debuut bij NOVA in het programma Buitenhof. Vijf jaar later werd Rob getroffen door een herseninfarct. Hij herstelde volledig, maar ging zich vanaf dat moment inzetten voor de Hersenstichting. In 2002 stopte zijn contract bij NOVA en vanaf dat moment verzorgde hij de ochtenduitzending van NOS Actueel op tv en het Radio 1 Journaal op de radio. In 2009 werkte Rob mee aan de productie en presentatie van de documentaireserie De Oorlog.

Vaste presentator van het NOS Journaal

In 2010 volgde Rob Philip Freriks op als vaste presentator van het Achtuurjournaal van NOS. Hij wisselt de presentatie af met presentatrice Annechien Steenhuizen. Daarnaast verzorgde Rob ook de presentatie van vele programma’s van NOS Actueel, zoals Prinsjesdag, Nationale Holocaust Herdenking en uitzendingen rondom verkiezingen.

Steun van vrouw en twee zonen

In 2019 kreeg Rob Trip prostraatkanker, waardoor hij zijn werkzaamheden bij de NOS moest onderbreken. Gelukkig had hij zijn vrouw Petri Willems en twee zonen bij zich die hem veel steun gaven. Eerder werd hij al eens getroffen door een herseninfarct. Daarover vertelde hij in KRO magazine: ,,Voor mij is er een periode vóór en ná dat herseninfarct.
Veel specifieke dingen, zoals hoe lang ik in coma heb gelegen, weet ik niet eens zelf meer. In de beginperiode spookte het veel in mijn hoofd: ik had dood kunnen zijn. Maar ik heb er goed door leren relativeren. Alles wat om mijn ziekte heen gebeurde, zoals dat ontslag, was minder belangrijk.”

Petri is de jeugdliefde van Rob Trip en het stel is al meer dan 40 jaar samen. Ze leerden elkaar kennen op het Mendel College in Haarlem. Het stel woont tegenwoordig in Beuningen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers