zondag, april 21, 2024

Wat je nog niet wist over Martien Meiland, cultfiguur, wijnenliefhebber en tv-hit

Lees ook

De meest markante televisie verschijning die waarschijnlijk iedereen kent is Martien Meiland. Het lijkt wel of heel Nederland gecharmeerd is van deze flamboyante tv-persoonlijkheid. Sinds zijn verschijning in het reality programma ‘Ik Vertrek’ van de TROS is hij dan ook met enige regelmaat op tv te zien. Dit is zijn Wiki.

Woonwinkel in Noordwijk

Martien Meiland werd op 26 augustus 1961 geboren in het katholieke kustplaatsje Noordwijkerhout. Na de middelbare school ging hij werken als kapper, maar startte in 1995 zijn eigen woonwinkel, die in 2006 de deuren sloot omdat de familie besloot om naar Frankrijk te emigreren en daar een oud kasteel te kopen en op te knappen. Het avontuur liep toch anders en na twee jaar keerde het gezin weer terug naar Nederland. Maar ondernemend als Martien is, startte hij in 2010 samen met zijn dochter Montana een woonwarenhuis in Noordwijk.

Ik Vertrek

In 2007 zien we hoe Martien Meiland samen met zijn vrouw Erica Renkema en hun twee dochters Montana Meiland en Maxime Meiland naar Frankrijk emigreren om daar een Chambre d’Hote te beginnen. De familie kocht een vervallen kasteel en ging aan de slag om het klaar te maken om gasten te ontvangen. Maar wat heel Nederland zich af vroeg was niet of het wel zou lukken, maar waarom niemand in het gezin, incluis Martien zelf, in de gaten had dat Martien een voorliefde had voor mannen.

Uit de kast

Ook toen Martien nog als jongetje opgroeide in Noordwijkerhout wisten zijn leeftijdsgenootjes al dat Martien anders was. Hij speelde liever met de meisjes en snapte helemaal niets van voetbal. Maar toch trouwt hij in 1985 met Erica Renkema, dus blijkbaar leek het alleen maar alsof hij op mannen viel. Maar na hun deelname aan ‘Ik Vertrek’ komt Martien Meiland dan toch uit de kast en gaf toe toch gevoelens voor mannen te hebben.

Chateau Meiland

Maar in 2019 besluiten Martien Meiland en Erica Renkema toch opnieuw te trouwen èn weer opnieuw een kasteel in Frankrijk op te gaan knappen en te verbouwen tot een Bed & Breakfast. SBS6 volgt hun nieuw avontuur op de voet in het programma Chateau Meiland. Het programma deed het zo goed dat het zelfs een Gouden Televizier ring wint. Onlangs heeft de reality ster ook zijn eerste optreden gehad als presentator. Hij presenteert sinds oktober 2019 het SBS6 programma ‘Cash or Trash’.

Meiland groeit steeds meer uit tot een cultfiguur en de uitdrukking ‘wijnen, wijnen, wijnen’ wordt inmiddels door half Nederland geïmiteerd.

Begin 2020 wordt bekend dat het kleurrijke gezin Frankrijk verlaat om terug te keren naar Nederland, waar ze aan de Aaltenseweg, net buiten Hengelo, een enorme woonboerderij hebben gekocht á circa een miljoen euro. In datzelfde jaar verschijnt ook het boek ‘Martien’, geschreven door Jan Dijkgraaf. Daarin vertelt hij openhartig over zijn jeugd, zijn alcoholische vader Nico, over zus Nelleke die hij al jaren niet meer spreekt. Over Martiens onvoorwaardelijke liefde voor Erica, die als een blok viel voor ‘de lelijkste man die ik ooit heb gezien’ en die hem altijd door dik en dun is blijven steunen. En over zijn jaren en zoektocht naar zichzelf in Amsterdam, die zelfs tot twee zelfmoordpogingen leidden.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers