zaterdag, mei 18, 2024

Wat je nog niet wist over Géza Weisz: acteur, feestbeest en ondernemer

Lees ook

Géza Weisz is een Nederlandse acteur. Daarnaast is Géza ook werkzaam als dj en organisator van feesten. Zijn liefde voor het toneel en acteren was niet gek, hij werd geboren als zoon van regisseur Frans Weisz.

Afgewezen voor toneelopleidingen

Géza werd geboren in 1986 in Amsterdam. Hij doorliep het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam. Daarna deed hij auditie voor Toneelscholen in Amsterdam en Maastricht, hij werd voor beide scholen afgewezen. Na zijn afwijzingen ging hij aan het werk bij castingbureau Kemna Casting.

Filmdebuut

In 2007 was Géza voor het eerst in de bioscoop te zien in de film Timboektoe. Daarnaast was hij ook te zien in een voorstelling van Sanne Vogel. Vervolgens deed Géza een tweede poging om toegelaten te worden aan de Toneelschool in Amsterdam. Hij werd dit keer wel aangenomen en hij studeerde in 2012 af.

Ondernemer

Weisz is tevens ondernemer. Zo is hij eigenaar van restaurants ‘Oeuf’ en ‘Gertrude’.

Liefde voor muziek en vriendin Ella

Naast acteren heeft Géza ook een liefde voor muziek. Zo draait hij regelmatig in diverse Amsterdamse nachtclubs, zoals Jimmy Woo, Chicago Social Club en AIR. Géza is inmiddels een tijdje gelukkig in de liefde met zijn vriendin Ella van Wilsum. Ella is 9 jaar jonger dan de veelzijdige Amsterdammer en heeft een eigen kledinglijn. De vonk sprong niet direct over tussen Geza en zijn partner: ,,Drie maanden lang heb ik haar elke dag gebeld of Ella een gesproken bericht gestuurd. Tot ze eindelijk een keer opnam. Toen hebben we voor het eerst afgesproken”, vertelde hij aan Story. Ella daarover: ,,Ik dacht dat hij echt zo’n kleine gluiperd was die dit bij heel veel vrouwen doet. Daarom wilde ik überhaupt niet met hem afspreken.” Tegenwoordig hebben Geza en Ella samen een hond, genaamd Sjaan.

In het verleden had in 2016 een kortstondige relatie met Elvira Egmond, de ex van Johnny de Mol.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers