donderdag, juni 13, 2024

Het voordeligste proefabonnement op de Volkskrant

Lees ook

Heb je het over de Volkskrant, dan heb je het over een kwaliteitskrant met diepgaande journalistiek. Dit is niet zomaar een krant. De Volkskrant richt zich niet op sensatie en makkelijk nieuws, maar probeert het echte nieuws ten allen tijde boven water te krijgen. De krant is niet voor niets populair onder hoger opgeleiden. Een krant waar je echt even rustig voor kunt gaan zitten. Niets is heerlijker toch?

De prijzen van kranten of een gebrek aan tijd weerhouden mensen er vaak van om een abonnement af te sluiten. Gelukkig kan dat ook anders. Tegenwoordig kun je met een zeer voordelig abonnement al over de Volkskrant beschikken. Dat is de ideale manier om te bepalen of de krant iets voor jou kan zijn. Je kunt zelf bepalen of je De Volkskrant digitaal wilt lezen, of via de papieren krant of misschien wel een combinatie. In dit artikel geven we je meer informatie over de Volkskrant.

De Volkskrant biedt verdieping

Dat de Volkskrant een populaire krant is, weten veel mensen. Maar waarom is dat precies? Dat kan ten eerste komen door de verdieping die de krant biedt. Verhalen worden niet zomaar in de krant opgenomen, er wordt kritisch nagedacht of het verhaal compleet is en belicht wordt vanuit meerdere perspectieven. Wat daarnaast uniek is aan de Volkskrant, zijn de bijlagen in het weekend en de columns.

Van oorsprong is de Volkskrant een Rooms-katholieke krant. Qua politiek standpunt wordt vaak aangenomen dat de krant vrij links is. Toch kan dat door de jaren heen wisselend zijn. De grootste doelgroep van de krant zijn hoger opgeleiden. Dat zie je tegenwoordig ook terug in de vormgeving en onderwerpen. Zo is er veel aandacht voor kunst als je het vergelijkt met andere kranten. Om een jonger publiek aan te trekken, wordt de krant tegenwoordig op visueel gebied aantrekkelijker vormgegeven.

De diepgaande versie van verhalen

Waar het bij andere kranten wel eens kan draaien om sensatie en snel nieuws, wordt er bij de Volkskrant vaak grondig onderzoek gedaan om het echte verhaal boven water te krijgen. Je leest artikelen waar over veel onderzoek in is gestoken. Dat herken je bijvoorbeeld aan de achtergronden bij het nieuws. Bij artikelen krijg je de nodige achtergrondinformatie om verhalen goed te kunnen interpreteren en duiden.

Het is dan ook echt een krant met verdieping, voor de lezer die wil weten hoe het precies zit en maatschappelijke ontwikkelingen vanuit uiteenlopende perspectieven wil begrijpen. Diepgaande interviews leveren diepgaande verhalen op. Artikelen die je meer dan één perspectief laten inzien. De krant levert niet alleen nieuws, redacteuren voegen ook echt inzichten toe en zijn kritisch op de inhoud. De krant heeft een speciale wetenschappelijke redactie om feiten te controleren en artikelen aan te vullen met meer relevante gegevens.

Inspirerende columns van hoogwaardige kwaliteit

Niet weg te denken bij de Volkskrant, zijn de columns. Door de jaren heen zijn er veel bekende columnisten aangehaakt bij de krant. Je kunt denken aan namen als Kustaw Bessems, Aaf Brandt Corstius, Bert Wagendorp, Jan Mulder, Sander Schimmelpenninck, Teun van de Keuken, Godfried Bomans, Jan Blokker en Nico Scheepmaker. Dat zijn slechts enkele namen. Columnisten snijden elk eigen onderwerpen en visies op de samenleving aan. Maar er is ook ruimte voor lichtere en zelfs humoristische columns, zoals die van Paulien Cornelisse.

De krant met extra’s

Waar de Volkskrant bovendien bekend om staat, zijn de weekendedities. Bij veel mensen vallen de weekendbijlagen goed in de smaak. En dat is niet zomaar. Aan de krant worden in het weekend namelijk verschillende bijlagen toegevoegd. In de bijlage is ruimte voor meer achtergronden, kunst, cultuur en verdieping.

Waar je bij extra’s ook aan kunt denken, zijn de bekende tekenaars en journalisten die bij de krant voorbij komen. Er worden in elke editie mooie visuele tekeningen opgenomen. En bekende journalisten doen verslag van hun vakgebied. Zo krijg je als krant een boeiend geheel.

Geïnteresseerd in een proefabonnement op de Volkskrant? Bekijk dan deze zeer scherpe en vrijblijvende aanbieding.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers