donderdag, mei 23, 2024

Johnny de Mol: presentator, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Johnny de Mol ontwikkelde zich de afgelopen jaren tot een echte mediapersoonlijkheid. De presentator is niet langer slechts de bekende ‘zoon van’ John de Mol en Willeke Alberti, maar maakte meerdere goed bekeken programma’s. Dit is zijn wiki.

Jeugd en televisieseries

De Nederlandse presentator, programmamaker, ondernemer en acteur John Carel (Johnny) de Mol werd op 12 januari 1979 geboren. Johnny de Mol is de zoon van Willeke Alberti en de bekende mediatycoon John de Mol jr. Na het behalen van zijn havodiploma heeft Johnny de Mol achter de schermen gewerkt bij verschillende televisieprogramma’s. Dit waren onder andere Goede tijden, slechte tijden, Het gevoel van… en de Staatsloterijshow. Naast zijn werk volgde Johnny de Mol verschillende theaterworkshops. In 2000 verscheen hij voor het eerst als acteur op televisie in Goede Tijden, Slechte Tijden in de rol van Sylvester Koetsier. Verder was Johnny de Mol nog te zien in series als Bon bini beach, Baantjer, Spangen, Costa en All Stars.

Verdere carrière

Johnny de Mol heeft in verschillende films gespeeld waaronder Zwartboek, Oesters van Nam Kee en Emperor’s Wife. Voor zijn rol in Zwartboek ontving Johnny de Mol de Gouden Ui, een prijs voor slechtste acteur. Zijn carrière als presentator ging van start in 2008 met het programma Waar is De Mol? bij zender Veronica. In dat jaar presenteerde hij ook het programma Down met Johnny. In 2001 richtte Johnny de Mol het internetbedrijf Glamago op samen met Guusje Nederhorst. Op de website glamago.com hadden verschillende sterren een eigen homepage. Onder deze sterren waren Katja Schuurman, Froukje de Both en Georgina Verbaan. Een jaar later richtte Johnny de Mol zich weer op het acteerwerk en stapte uit het project.

Privéleven

Johnny de Mol heeft een broer en een zus. Van beiden is Willeke Alberti de moeder, wel hebben ze beiden een andere vader. De broer van Johnny de Mol heet Kaj en zijn zus heet Daniëlle. Johnny de Mol heeft relaties gehad met een aantal bekende Nederlanders waaronder Josje Huisman, Tatum Dagelet, Nova van Dijk, Bridget Maasland en Chantal Janzen. In 2015 was Johnny de Mol verloofd met Shima Kaes. Deze relatie liep echter stuk en de redenen en verwijten werden breed uitgemeten in de showbizzrubrieken. In 2016 kreeg Johnny de Mol een relatie met KUS-zangeres Anouk van Schie, waarmee hij twee jaar later in het huwelijk trad. Met zijn vrouw kreeg hij twee zonen. Over hun relatie stelde vriendin Anouk in Beau Monde: ,,Eigenlijk was het vanaf het eerste moment al goed tussen ons. We kunnen echt álles met elkaar delen en ons eigen leven behouden. Bij ons voelt dat heel goed. Het klopt gewoon.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers