donderdag, mei 23, 2024

Rian Gerritsen: Luizenmoeder-actrice, haar achtergrond en privéleven

Lees ook

Rian Gerritsen is een Nederlandse actrice. Ze werd geboren in Babberich in 1971. Ze werd vooral bekend van haar rol als moeder Kim in De Luizenmoeder.

Studeren aan de Toneelschool

Rian Gerritsen ging nadat ze haar middelbare school diploma op zak had studeren aan de Toneelschool in Arnhem. Ze speelde in veel toneelstukken met diverse theatergezelschappen zoals het Nationale Toneel, Theater Gnaffel en De Toneelmakerij.

Doorbraak door rol in Van Speijk

De actrice brak door met haar rol als agente Helga Kuiper in de televisieserie Van Speijk en haar rol als doktersassistente Gerda Pancras in de serie Dokter Deen. In 2018 speelde Rian Gerritsen de rol van Kim in de populaire televisieserie De Luizenmoeder.

Filmprijs voor film Garbage

In 2018 kreeg ze de hoofdrol in de film Garbage. Deze film won de achtste editie van het 48 Hour Film Project in Rotterdam. Rian sleepte ook de prijs binnen voor ‘Beste Actrice’.

Privéleven

Rian Gerritsen is al sinds medio 2001 gelukkig samen met haar vriend Paulus. Het koppel heeft een dochter, genaamd Keesje. De actrice kende een zwaar liefdesleven voor ze Paulus ontmoette. Haar twee eerdere partners overleden beiden.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers