zaterdag, mei 18, 2024

Roland Kahn: mode ondernemer, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Op 20 juni 1952 werd de Nederlandse ondernemer en oprichter van Coolinvestments Roland Marcel Kahn geboren. Kahn is bekend van de kledingwinkels America Today, CoolCat en MS Mode.

Kahn komt uit een joods gezin en groeide op in Amsterdam-Zuid. Hij stopte al op jonge leeftijd met school om te gaan werken. Hij begon als inkoper bij de luxe warenhuisketen De Bijenkorf. Later begon hij samen met zijn vrouw Gabby zijn eigen boetiek genaamd Privé. De eerste CoolCat vestiging werd drie jaar later door Kahn in Amsterdam geopend. Het bedrijf groeide snel tot zo’n 130 winkels verspreid over Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk. Echter dreigde de CoolCatketen  in de jaren tachtig failliet te gaan.

Imperium

Kahn nam in 2001 de Amici winkels over en werd in 2006 eigenaar van de winkelketen America Today. Hij nam in 2010 de winkelketen MS Mode over en twee jaar later het lingeriemerk Sapph. Met deze overnamen werd Kahn in 2016 eigenaar van zo’n 600 winkels. Toen in 2016 het faillissement van warenhuisketen V&D dreigde was Kahn een van de belangstellende voor overname. Door mislukte onderhandelingen ging V&D uiteindelijk toch failliet.

Tegenslagen

Kahn wilde wel de naam V&D overnemen om hier een webwinkel mee te ontwikkelen. Hij kocht de naam samen met Ronald van Zetten voor een 500 duizend euro. Eerst werd de modewebshop geopend onder de naam Frendz, omdat ze de naam V&D toch niet geschikt vonden. Later, in 2018, veranderde de naam Frendz toch naar V&D. Na de tegenslag met de overname van de V&D warenhuizen volgde in 2016 de volgende tegenslag. De Nederlandse tak van winkelketen MS Mode werd failliet verklaard. Het faillissement van CoolCat volgde drie jaar later, in 2019.

Privéleven

Met zijn eerste vrouw Gabby kreeg Kahn drie kinderen. Na dit huwelijk heeft Kahn meerdere relaties gehad. Zo heeft hij met onder andere de Nederlandse presentatrice Sylvana Simons een relatie gehad. Momenteel heeft Kahn een relatie met Cherry-Ann Person.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers