zaterdag, mei 18, 2024

Filemon Wesselink: televisiemaker, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Filemon Wesselink is een Nederlandse verslaggever en presentator. Hij werd geboren in Warnsveld in 1979. Filemon is vooral bekend door zijn programma’s voor BNN en wordt geregeld gevraagd bij wielerprogramma’s vanwege zijn liefde voor de sport.

Wesselink groeide met zijn familie op in Nieuwstad en ging naar de Vrije School in Zutphen. Nadat Filemon zijn middelbare school diploma op zak had, ging hij studeren aan de Academie voor Kunst en Industrie in Enschede. Het studentenhuis waarin Filemon toen woonde werd verwoest tijdens de vuurwerkramp. Na zijn studie belandde Wesselink bij de radio-opleiding van BNN, hij werd daar opgeleid tot verslaggever.

Laatste interviewer van Pim Fortuyn

Filemon had op 2002 een interview met Pim Fortuyn, hij was daarmee de laatste persoon die ïnterviewde voor de politicus werd vermoord. Fortuyn werd op het Mediapark doodgeschoten. Filemon was daarnaast ook nog eens de getuige van de arrestatie van Volkert van der G.

Grote doorbraak door rol in BNN-programma’s

In 2005 presenteerde Filemon het programma Wereldkampioenschap voetbal onder 20, Try Before You Die en BNN University. Deze programma’s betekenden de grote doorbraak voorWesselink. Hij was daarnaast ook de vaste verslaggever van het radioprogramma Wout! op 3FM. Verder presenteerde Filemon dat jaar ook het programma Spuiten en Slikken, waarbij hij allerlei diverse drugs uitprobeerde en verslag van deed. In 2008 was Filemon ook te zien in Crazy 88 en Nu we er toch zijn op BNN.

Eigen radio- en tv programma’s

Vanaf 2010 was Filemon samen met Paul de Leeuw de presentator van de latenightshow MaDiWoDoVrijdagshow. In 2012 en 2013 presenteerde hij het radioprogramma De Wereld van Filemon. In 2017 stopte Wesselink met zijn eigen tv-programma Filemon Slaat Door. Hij zou gaan boksen tegen Ajouad El Miloudi, maar een week voor de show besloot hij met de programma te stoppen. In datzelfde jaar bracht Filemon ook een documentaireserie uit, genaamd Filemon op de Wallen. Daarnaast presenteerde hij de documentaireserie Het is hier Autistisch bij BNN. Hij bezoekt hier mensen met autisme en legde ook zijn eigen diagnosetraject van autisme vast.

Privéleven

Filemon Wesselink heeft naast de liefde voor tv ook een grote liefde voor wielersport. Zo besprak hij op de radio en in het AD de Tour de France van 2008, hij was te gast bij Holland Sport en hij is vaste columnist in het tijdschrift Wieler Revue. In 2017 was hij reporter van Tour du Jour.

Daarnaast is Filemon is zijn vrije tijd graag bij zijn kinderen en zijn nieuwe relatie Ramona. In 2019 gingen Filemon en zijn ex-vrouw Michaela uit elkaar. Samen hebben ze drie kinderen, een dochter en twee zonen. ,,We zijn nog steeds hele goede vrienden, we doen nog veel dingen samen met de kinderen. Ze was zelfs heel opgelucht toen ze hoorde dat ik een nieuwe liefde heb”, reageerde hij bij RTL Boulevard.

Een jaar later maakte hij zijn nieuwe relatie met Ramona bekend. ,,Iedereen die een langere relatie heeft of heeft gehad, weet dat je wel eens behoeftes hebt of naar anderen kijkt. Maar in een monogame relatie zeggen we dan dat je daar niks mee mag.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers