donderdag, mei 23, 2024

Albert Verlinde: mediapersoonlijkheid, zijn achtergrond en privéleven

Lees ook

Albert Verlinde is een Nederlandse presentator en theaterproducent. Hij werd geboren in 1961 in Den Bosch. Dit is zijn wiki.

Studie, cabaretgroep en musicalster

Na de havo ging Albert Verlinde studeren aan de Academie voor Kleinkunst. Tijdens zijn studie werd hij bekroond met de creativiteitsprijs voor zijn eigen geschreven musical. In 1984 studeerde hij af aan de Academie. Vervolgens startte hij de cabaretgroep Boemerang. Hij schreef diverse theaterstukken en speelde zelf ook mee. Vanaf 1987 deed Albert mee aan diverse musicals zoals Me and my Girl, Follies in Concert en Berlin to Broadway with Kurt Weill.

Overstap naar de televisie

Twee jaar later maakte Verlinde de overstap naar televisie. Hij werkte eerst vooral mee achter de schermen als producent en redacteur bij de AVRO. In 1992 stapte hij over naar RTL 4, daar presenteerde hij het programma Showtime. Vervolgens maakte hij de overstap naar SBS6. Hij presenteerde bij deze zender programma’s als Showbizz en Hart van Nederland. Vanaf 2001 is Albert Verlinde de vaste amusement deskundige bij RTL Boulevard. In 2014 maakte Verlinde zijn acteerdebuut in de film K3 Dierenhotel. Met Angela Groothuizen presenteerde hij dat jaar het programma RTL Live.

Werkzaamheden naast presenteren

Naast zijn werkzaamheden bij de tv, was Albert ook radiopresentator bij Radio Noordzee Nationaal. Daarnaast schreef hij columns voor het tijdschrift Privé en heeft hij een eigen theaterbedrijf Albert Verlinde Entertainment. Dit bedrijf ging fuseren met Joop van den Ende Theaterproducties tot Stage Entertainment Netherland. In 2020 vertrok Albert Verlinde bij dit bedrijf.

Ophef

In 2009 kwam er kritiek op Verlinde omdat hij bij Boulevard opnames had getoond waarin onder andere Georgina Verbaan en Yolanthe Cabau van Kasbergen vreemd gingen. BNN presentatoren Filemon Wesselink en Sophie Hilbrand vroegen zich af waar zijn grenzen liggen als journalist en namen door middel van afluisterapparatuur opnames op van Albert. Albert Verlinde spande vervolgens een kort geding aan, wat hij uiteindelijk verloor.

Privéleven

Albert Verlinde is altijd erg open geweest over zijn homoseksualiteit. In 2001 trouwde hij met VVD-politicus en toenmalig burgemeester van Maastricht Onno Hoes. Ze woonden samen in Cromvoirt en Maastricht. In 2014 kondigde het stel aan te gaan scheiden. Albert Verlinde woont tegenwoordig alleen in Amsterdam en houdt zijn liefdesleven liever privé.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers