woensdag, juli 24, 2024

Sophie Hilbrand: Op1 presentatrice, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Sophie Hilbrand is een zeer bekend gezicht op de Nederlandse televisie. Ze is namelijk al vele jaren te zien in verschillende tv-programma’s als presentatrice en actrice. Ook presenteert ze diverse radioprogramma’s. Hilbrand werd geboren in Alkmaar in 1975. Dit is haar wiki.

Televisiedebuut

Sophie Hilbrand ging na de havo aan de modeacademie in Eindhoven studeren. Na deze opleiding afgerond te hebben, verhuisde ze naar Amsterdam om de studie marketing & communicatie te gaan volgen. Haar televisiedebuut was in een reclamespotje. Ook schreef ze tijdens haar stage stukken voor tijdschriften zoals Story en Break-out. Nadat ze haar passie voor acteren ontdekte, besloot ze een opleiding aan de theaterschool De Trap te gaan volgen. Tijdens deze opleiding kreeg ze haar eerste rol in het tv-programma 6pack. Met deze rol begon de veelzijdige tv-carrière van Sophie Hilbrand.

Presentatrice bij BNN

In 2004 begon Hilbrand bij de zender BNN. Ze presenteerde het programma Spuiten en Slikken, Lijst O. en Try before you Die. Verder was ze één van de tien deelnemers van Ranking the Stars. In het programma Ruben vs Sophie streden Sophie en Ruben Nicolai om de titel Beste Homo Universalis. Samen met BNN-college Patrick Lodiers presenteerde ze De Nationale IQ Test. Verder presenteerde ze nog vele programma’s op BNN, zoals Alpacas, Het Instituut en Dwars door de Week. Hilbrand was verder regelmatig te gast als tafeldame bij De Wereld Draait Door en sinds 2020 presenteert ze talkshow Op1 met collega Hugo Logtenberg.

Sophie Hilbrand heeft een relatie met Waldemar Torenstra

Sophie Hilbrand speelde onder meer in de bekende Nederlandse speelfilm Zomerhitte. Deze film is een verfilming van het boek van Jan Wolkers. Sophie Hilbrand kreeg daar een relatie met haar tegenspeler, acteur Waldemar Torenstra, al kenden ze elkaar al langer, vertelt ze in het Parool: ,,Ik kende hem al langer. Van de stad, zal ik maar zeggen, het uitgaan. Ik vond hem gewoon leuk, meer niet, we waren ook allebei bezet. Ik volgde in die tijd een toneelopleiding en voor NTR Kort maakten we een filmpje. Voor één shot, helemaal aan het einde, hadden we een voetballer nodig. Iemand stelde voor Waldemar te vragen. Toen hij aankwam op de set, zag ik het opeens: die is wel héél leuk.” De twee zijn inmiddels al 15 jaar bij elkaar en samen hebben ze een zoon en dochter.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers