donderdag, juni 13, 2024

Mariëlle Tweebeeke: Nieuwsuur-anchor, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Mariëlle Tweebeeke is een journaliste en momenteel presentatrice bij Nieuwsuur. Ze werd in 1971 geboren in Koog aan de Zaan. Tweebeeke heeft een relatie met Marnix Zijderlaan. Dit is haar wiki.

Personeelswerving

Tweebeeke heeft gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Ze studeerde daar Arbeid en Organisatie Sociologie. Ze besloot samen met haar partner haar eigen bedrijf te beginnen, nadat ze klaar was met haar opleiding. Pas op latere leeftijd besloot ze de journalistiek in te gaan. Ze ging stagelopen bij de Amsterdamse stadszender AT5. Ze was daar verslaggever.

Doorbraak bij RTL Nieuws

Mariëlle Tweebeeke werd bekend bij het grote publiek toen ze voor RTL ging werken. In 2010 kwam een einde aan haar periode bij RTL toen ze gevraagd werd door Nieuwsuur. Ze werd daar de vervanger van Eva Jinek, die van de baan afzag vanwege haar toenmalige relatie met advocaat Bram Moszkowicz.

Mariëlle Tweebeeke heeft een relatie met Marnix Zijderlaan

Mariëlle Tweebeek is getrouwd met Marnix Zijderveld. Naast dat ze getrouwd is heeft ze ook nog eens 2 prachtige kinderen op de aarde gezet: dochter Valerie en zoon Sebastiaan. Over haar privéleven vertelt ze aan Harpers Bazaar: ,,Mijn jongste was net geboren toen ik voor Nieuwsuur werd gevraagd. Ik wist: dit is qua timing niet ideaal, maar ik ga zó’n spijt krijgen als ik nee zeg. Gelukkig was mijn man bereid om op dat moment veel thuis te zijn voor de kinderen. Maar het was alsnog pittig. De spanning van dat nieuwe, landelijke programma, ’s avonds laat thuis komen, de gebroken nachten.”

Volgens Mediacourant en Privé heeft Tweebeeke bovendien een behoorlijk vermogen: ,,Tweebeeke heeft met haar man al jaren een bedrijf onder de naam Zijderlaan & Tweebeeke, een bureau voor personeelswerving. “En dat het goed geld opbrengt, blijkt wel uit de aankoop van een prachtig grachtenpand in Amsterdam in 2014.” Het grachtenpand zou inmiddels een waarde hebben van ruim 2,5 miljoen euro.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers