woensdag, juli 24, 2024

Irene Moors: presentatrice en TV Kantine-ster, haar achtergrond en privéleven

Lees ook

Irene Moors is een Nederlandse televisiepresentatrice, actrice en imitator. Irene Moors is maar liefst 26 jaar aan het werk geweest bij RTL 4, waarna ze in 2016 de overstap maakte naar SBS6. Ze heeft al vele televisieprijzen gewonnen, zoals de Zilveren Televizier-ster als beste vrouwelijke televisiepersoonlijkheid in 2002. In 2010 won ze samen met Carlo Boszhard de Gouden Televizier-Ring met haar programma De TV Kantine.

Begin loopbaan

Irene Moors werd geboren in Alkmaar in 1967 en groeide op in Haarlem. Na de Havo volgde ze een opleiding tot medische secretaresse. Moors werkte bij de redactie van het weekblad Donald Duck. In 1988 maakte ze haar tv-debuut bij het NCRV-programma Dit is Disney.

Gouden tv duo Carlo & Irene

In 1989 stapte ze over naar RTL Véronique (het latere RTL 4). Bij deze zender presenteerde ze tien jaar lang samen met Carlo Boszhard het programma Telekids. De chemie en samenwerking tussen de twee zorgde voor een enorm succes van het programma. In 2000 kwam het duo Carlo en Irene weer terug met een nieuw programma op de zondagmiddag, namelijk Life and Cooking. Dit programma was wederom bijna 10 jaar op de Nederlandse televisie te zien. Het ging in 2009 verder onder de naam Carlo & Irene: Life4You.

Eigen productiebedrijf, muzikaal talent & imitator

In 2005 begon Irene haar eigen productiebedrijf, genaamd House of Television. Ze produceerde diverse culinaire tv programma’s met haar eigen bedrijf. In 2014 speelde Irene Moors mee in de show Kerst met een grote K van Karin Bloemen. Ze zong hier het lied Voor het Eerst dat later ook als single werd uitgebracht. Vanaf 2009 speelde Irene wederom samen met collega en vriend Carlo Boszhard de serie De TV Kantine. In dit programma werden diverse BN’ers geïmiteerd. Zo speelde Irene onder andere Marijke Helwegen, Sonja Bakker, Wendy van Dijk en Kim Holland.

Overstap naar SBS6

In 2016 maakte Moors de overstap naar SBS6. Het eerste programma dat ze bij deze zender presenteerde was De vreemde eend. Daarnaast kreeg ze ook haar eigen programma op de zaterdagavond, genaamd Naar bed met Irene.

Privéleven

Irene Moors is getrouwd met haar man Barry Kroon, die in het verleden als cameraman werkte. Ze noemde haar relatie met Barry eerder ‘saai’: ,,We zijn monogaam en hebben een grenzeloos vertrouwen. Barry en ik zijn niet jaloers. Onze relatie is totáál niet spannend, maar dat hoeft voor ons ook niet.” Bij Libelle voegde ze eraan toe: ,,Wij zijn al heel lang bij elkaar en willen graag samen oud worden. Dat is een fijn, vertrouwd en veilig gevoel.” Haar partner Barry heeft niets met de spotlights: ,,Barry houdt niet van premières en showbizzfeestjes, hij vindt het daarom prima dat ik dat met andere mensen doe. Hij gunt me die vrijheid en ik kom vrolijk bij hem thuis en zorg dat zijn vertrouwen niet beschaamd wordt. Werkt perfect”, zei Moors in Veronica Magazine.

Het stel heeft samen twee kinderen, genaamd Rosalie en Tijn. De kinderen zijn vanzelfsprekend ook de entertainmentwereld ingerold. Zo heeft Rosalie een stem ingesproken voor de film Hop en zoon Tijn speelde in de film De Club van Sinterklaas & Het Pratende Paard. Het gezin woont in Heemstede.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers