woensdag, juli 24, 2024

Sonja Bakker, de dieetgoeroe met een turbulent liefdesleven

Lees ook

Sonja Bakker weet alles van afvallen. De hoogblonde dieet goeroe werd bekend met haar dieet boek ‘Bereik je ideale gewicht!’. Het boek was een enorm succes, en veel mensen weten inmiddels wat ‘Sonja Bakkeren’ is.

Worstelen met gewicht

Sonja Bakker groeide op in het plaatsje Avenhorn in Noord-Holland. Ze worstelde al jaren met haar gewicht en probeerde diverse diëten uit, maar zonder blijvend succes. Omdat eten zo belangrijk voor haar was, volgde ze diverse cursussen zoals gewichtsconsulent en orthomoleculaire voeding. Op basis van deze studies ontwikkelde Sonja Bakker uiteindelijk haar eigen dieetmethode. Ze besloot daarom in 1997 haar eigen gewichtsconsultatiepraktijk op te zetten.

Gemotiveerd diëten met de Schijt-Aan-Sonja-methode

In 2005 publiceerde ze haar eigen methode in het boek ‘Bereik je ideale gewicht!’. Het boek was een instant succes. In het eerste jaar werden er al meer dan 400.000 exemplaren van verkocht en het boek domineerde jaren de top 10 van de meest verkochte boeken in Nederland. De Sonja Bakker methode is vrij eenvoudig: 8 of 9 weken lang eet je gezonde maaltijden volgens een vaststaand menu. Dat menu volg je 6 dagen in de week en de 7e dag is een SAS-dag (Schijt-Aan-Sonja dag). Op die dag hoef je even niet zo streng het dieet te volgen. Hierdoor blijf je langer gemotiveerd en hou je het diëten ook langer vol.

Sonja in de media

Door haar bestseller kreeg Sonja Bakker ineens enorme bekendheid. In navolging van het boek zetten ze een online-afslankprogramma op. Ook dat bleek een succes, en werd zelfs door een aantal verzekeraars in het pakket opgenomen. Ook de TV had aandacht voor haar methode. Ze was regelmatig te gast bij diverse programma’s en in 2006 vroeg SBS haar om een vast onderdeel te worden van het programma ‘Je echte leeftijd’. In het programma werden de kandidaten begeleid om een gezondere levensstijl aan te nemen.

Andere mensen helpen gelukkig te worden

Sonja Bakker heeft bewezen dat het mogelijk is om als jonge moeder succesvol te worden. Ze prijst zichzelf gelukkig, omdat ze van haar grootste passie haar werk heeft kunnen maken. Bovendien kan ze hierdoor andere mensen helpen om gezonder te leven en gelukkig te worden.

Het liefdesleven van Sonja Bakker

Sonja Bakker heeft op dit moment een relatie met Barry van Suijdam. Ze was eerder vier jaar lang getrouwd met Koen Lenting. In 2011 kreeg ze een relatie met Jan Reus, met wie ze in 2013 trouwt. In 2017 eindigt hun huwelijk. Ze krijgt later dat jaar een relatie met vastgoedman Barry van Suijdam met wie ze al snel ging samenwonen.

In haar vrije tijd mag de dieetgoeroe graag genieten van het leven en samen met haar kinderen dingen ondernemen, slenteren door het Vondelpark of met haar sloep door de Amsterdamse grachten varen.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers