donderdag, mei 23, 2024

Alles over Carlo Boszhard: zijn veelzijdige presentatietalent, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Carlo Boszard (51) is een man met vele talenten. Hij staat vooral bekend als televisiepresentator, maar is ook acteur, zanger en hij schrijft teksten. Dit is zijn wiki.

Het begin van Carlo’s carrière als presentator stond vooral in het teken van het programma Telekids, wat hij tien jaar lang presenteerde samen met Irene Moors. Later kreeg hij als presentator vooral populariteit door het programma De TV Kantine. Door de sketches die hij in dit programma opvoerde, is Carlo Boszhard vooral bekend geworden als imitator. Boszhard was de afgelopen jaren ook één van de teamleden van The Masked Singer.

Veelgevraagd stemacteur

Naast het presenteren voor de camera heeft Carlo Boszhard ook een indrukwekkende vocale carrière. Al meer dan twintig jaar verleent hij zijn stem aan tekenfilmfiguren. De bekendste rollen die hij als stemacteur op zijn naam heeft staan zijn Ezel van de Dreamworks-serie ‘Shrek’, het draakje Mushu uit de Disneyanimatiefilm Mulan, Sid de luiaard uit de Ice age serie en de sneeuwpop Olaf uit de Frozen films. Ook op het podium heeft Carlo Boszhard meegewerkt aan een Disneyproductie. Hij vertolkte twee jaar lang de rol van Lumière in de musical Beauty and the Beast.

Waardering en prijzen

Met name voor zijn bijdragen voor de televisie ontving Carlo Boszhard vele belangrijke prijzen. Voor Telekids ontvingen hij en Irene Moors de Kinder Margriet prijs in 1997.  In 2002 won hij al een Televisier-ster en een Rembrandt award voor “Beste tv-man”. Sindsdien is zijn aandeel in de Nederlandse televisie alleen maar gegroeid en is Carlo Boszhard onlosmakelijk verbonden met de Nederlandse televisie. Voor de TV kantine ontving hij zowel een Beeld en Geluid Award als een Gouden Televisier Ring.  Daarnaast is zijn rol als Lumière in de musical Beauty and the Beast genomineerd voor de John Kraaijkamp Musical Award.

Het privéleven van Carlo Boszhard

Carlo Boszhard is al meer dan dertien jaar samen met Herald Adolfs. Werk en privé zijn bij de heren niet volledig gescheiden: ze werken samen aan het programma de TV Kantine. Herald is daar werkzaam als producent en eindredacteur. Het stel woont in Amsterdam en hoopt nog om ooit ouders te kunnen worden. Tot die tijd zijn ze tevreden met elkaar en met hun  katten.  De oudere broer van Carlo, Ron Boszhard, is ook een bekende televisiepersoonlijkheid.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers