donderdag, juni 13, 2024

RTL Boulevard

Lees ook

RTL Boulevard is een Nederlandse televisieprogramma dat sinds 2001 dagelijks wordt uitgezonden op RTL 4. In het programma komen afwisselende onderwerpen en reportages voorbij. Er worden thema’s besproken als misdaad, levensstijl, amusement, media, BN’ers, mode en koningshuis.  Het programma is dagelijks te zien op RTL 4 na het RTL Nieuws en Editie NL van 18:35 tot 19:30.

Vaste presentatoren en diverse deskundigen

RTL Boulevard werd een succes door de chemie van presentator Beau van Erven Dorens en amusement deskundige Albert Verlinde. Beau van Erven Dorens stopte in 2005 en werd opgevolgd door Daphne Bunskoek. Daarna nam Winston Gerschtanowitz het stokje over. Verder zijn ook Peter van der Vorst en Ruben Nicolai vaste presentatoren van RTL Boulevard geweest. In 2016 stopte ook Albert Verlinde en hij werd vervangen door Luuk Ikink. Tegenwoordig zijn Bridget Maasland, Vivienne van den Assem, Marieke Elsinga en Eddy Zoëy de vaste presentatoren. In het programma zijn naast de presentatoren ook deskundigen te zien. Zo komen koningshuisdeskundige Marc van der Linden, modeondernemer Nikkie Plessen, advocaten Clarice Stenger en Marielle van Essen, mediawatcher Rob Goossens of misdaadverslaggevers John van den Heuvel en Peter R de Vries vaak langs. Verder komen er ook andere deskundigen langs in het programma die hun kennis delen op het gebied van lifestyle, mode, sport, muziek, film en amusement.

Reporters en bekende voice-over-stemmen

Sinds 2016 zijn de reporters van RTL Boulevard ook aanwezig in de studio. Enkele reporters die voorbijkomen in RTL Boulevard waren Nicolette Kluijver, Bridget Maasland, Filemon Wesselink en Frank Dane. Tegenwoordig nemen Fatima de Moreira de Melo, Aran Bade, Samantha Steenwijk en Jamie Trenité deze rol op zich. De voice-overs over getoonde beelden worden gedaan door Jeroen Kijk in de Vegte.

Speciale uitzending over De Holleeder Tape

RTL Boulevard bracht in 2019 een twee uur durende speciale aflevering uit, genaamd RTL Boulevard: De Holleeder Tape. Hierin was de tape te horen die Peter R. De Vries zeven jaar geheim had gehouden waarin Willem Holleeder een aantal belangrijke zaken in het crimineel circuit opbiecht. Ook John van den Heuvel bracht al eens exclusieve opnames rond het onderzoek tegen Ridouan Taghi via RTL Boulevard naar buiten.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers