donderdag, juni 13, 2024

Samantha Steenwijk: haar bloeiende carrière, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Samantha Steenwijk is een Nederlandse zangeres. Ze werd geboren in Voorburg in 1986. Ze werd landelijk bekend door haar deelname aan Bloed, Zweet & Tranen en aan The Voice of Holland. Samantha Steenwijk is al jaren gelukkig met haar vriendin Daisy Verschelden. In 2013 is het stel getrouwd. Dit is haar wiki.

Start zangcarrière

Op 16-jarige leeftijd deed Samantha al mee met een lokale talentenjacht. Deze won ze en besloot ze zich te focussen op haar zangcarrière. Zo werkt Samantha bij een vishandel, maar in de avond trad ze op in diverse Haagse kroegen.

Talentenjachten

In 2013 deed Samantha Steenwijk mee aan de talentenjacht van SBS6 Bloed, Zweet & Tranen. Ze werd gecoacht door Gerard Joling en Roxeanne Hazes. Ze werd niet de winnaar, maar ze won wel nationale bekendheid met haar deelname. In 2017 deed ze mee aan The Voice of Holland. Ze koos voor Anouk als haar coach. Ze behaalde met haar auditienummer Ik leef mijn eigen leven een nummer één hit. Helaas won ze wederom niet. Ze eindigde op een tweede plek in het programma.

Vele nummer één hits

Haar single Lieveling, wat hou ik van jou kwam uit in 2014 en behaalde de eerste plek in de Nederlandse hitlijsten. In 2017 trad Samantha op als gastartiest bij de Toppers in Concert in de Amsterdam ArenA. Ook zong ze tijdens de concertenreeks Hollands Zingt Hazes. In 2019 bracht ze samen met René Froger het nummer Liefde voor altijd uit. Dit nummer behaalde wederom de nummer één positie.

Gouden Televizier Ring

In 2020 werd Samantha Steenwijk genomineerd voor een Gouden Televizier Ring. Deze nominatie was voor haar deelname in het zangprogramma Beste Zangers. Ze zong daarin vele duetten met andere bekende Nederlandse zangers en zangeressen.

Samantha Steenwijk heeft een relatie met Daisy Verschelden

Samantha Steenwijk is getrouwd met Daisy Verschelden. Ze wonen samen in Rijswijk, vlakbij de Herenstraat, haar geliefde buurt. In de wijk Sion. ,,We hebben een huisje aan het water. Met een ligplaats voor ons bootje en parkeerruimte voor de auto in onze tuin.” Het koppel heeft al een relatie sinds Samantha 20 jaar was.  ,,Zo hard als ik vecht in de muziekbranche, zo hard vecht ik thuis ook. We hebben allemaal weleens onze ups and downs, en ik ben altijd diegene die het hardst knokt om dat dan weer helemaal goed te krijgen”, vertelde Steenwijk aan Weekend. Haar vriendin Daisy doet haar tourmanagement: ,,Als we aan het werk zijn, zijn we aan het werk, en als we thuis zijn, dan zijn we thuis. Dan is het niet zo dat je ook nog eens daarover hoeft te praten, dan heb je gewoon privé-gesprekken met elkaar. En als je er voor zorgt dat je genoeg tijd voor elkaar hebt is het prima.” Het stel sprak al uit in de toekomst nog graag kinderen te willen, maar daarbij ook rekening te houden met Samantha’s bloeiende carrière.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers