zondag, juni 23, 2024

Gerard Joling: zijn carrière, zijn liefdesleven en zijn achtergrond

Lees ook

Gerard Joling is een Nederlandse televisiepresentator en zanger. Hij werd geboren in 1960 in Alkmaar, maar groeide op in Schagen. Hij wilde al vroeg beginnen met een zangcarrière, maar dat lukt in eerste instantie niet. Hij gaat daarom aan de slag als model en figureerde hij in diverse videoclips. Zo was hij te zien in de videoclips van Earth and Fire en de Dolly Dots.

Muzikale doorbraak

In 1985 doet Gerard mee met de Soundmixshow van Henny Huisman. Hij wordt derde, maar door dit optreden brak hij wel door. Hij scoort enkele grote hits dat jaar, zoals Ticket to the Tropics en Love is in your eyes. Hij brengt vervolgens het album No more bolero’s uit in maar liefst 22 landen, dat in veel landen op nummer 1 terecht komen in de albumlijsten. Het gaat zo goed met zijn muziekcarrière dat Gerard in 1988 Nederland vertegenwoordigt tijdens het Eurovisie Songfestival in Dublin. Hij eindigt op de negende plaats. Hij krijgt een eigen wassen beeld in Madame Tussauds en doet theatertournees door heel Europa.

Tv-debuut en Geer & Goor

In de jaren negentig is Gerard voor het eerst op de televisie te zien als presentator in het karaoke programma op RTL 4 Karaoke op 4. Daarnaast is hij ook te zien in het programma’s als Life & Cooking, De Waarheid en Shownieuws. In 2004 komt Gerard met zijn eigen realitysoap, Only Joling. Een jaar later is Gerard samen Gordon te zien in de realityserie Joling & Gordon over de vloer. Samen brengen ze nog een reeks andere realitysoaps uit als duo Geer & Goor. Gerard is de jaren daarna nog in vele programma’s te zien als presentator, zoals Holland’s Got Talent, Popstars, Sterren Dansen op het Ijs, The Masked Singer en The Voice Senior.

De Toppers en meerdere nummer 1 hits

In 2005 begint Gerard met René Froger en Gordon Heuckeroth aan de groep De Toppers. De aanleiding was een gastoptreden van Gordon en Gerard bij een concert van René, maar dit werd zo goed ontvangen dat de drie mannen definitief verdergaan met De Toppers. Sinds 2005 geven ze ieder jaar een reeks concerten in de Johan Cruijff ArenA. In 2007 brengt Gerad het nummer Maak me gek uit, wat een van zijn grootste hits van zijn carrière wordt. Ook het nummer Blijf bij mij wat hij samen met André Hazes uitbrengt wordt een nummer 1 hit.

Het privéleven van Gerard Joling

Gerard Joling is een graag geziene gast in showbizzrubrieken. Mede omdat hij zelf tamelijk open is over zijn privéleven. Toch wil het qua relaties de afgelopen jaren niet echt vlotten. Tegenover Weekend vertelde hij daarover: ,,Vroeger deed ik theatershows, dan had ik er een stuk of vijftig, maar na vijf shows dacht ik alweer ‘Ik heb hier helemaal geen zin meer in’. De spanning is dan weg en dat heb ik ook heel erg met relaties.” Bij Ellen & Naomi: 24 uur mandekking vertelde hij evengoed naar schatting circa 4500 bedpartners te hebben gehad. Daarvan waren overigens zes of zeven vrouw.

In het verleden had Gerard Joling tien jaar lang een relatie met Wino Omzigt, zijn huidige manager. Over die relatie vertelde ex-vriend Wino in het Belgische Buurman, Wat Doet U Nu? ,,Gerard ging vaak vreemd en was niet aan een ketting te houden. Hij was een loopse hond”, vertelde Wino aan presentatrice Cath Luyten. Wino verbrak de relatie met Gerard Joling om een gezin te stichten met de zus van Marco Borsato.

Liefde en kinderen is wel hetgeen Joling in zijn verder succesvolle leven mist: ,,Ik heb heel veel in mijn leven: succes, veel geld, een mooie carrière, familie en vrienden. Maar kinderen mis ik wel. Het kan nog, al heeft het kind dan wel een oude vader. Maar zeg nooit nooit.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers