woensdag, juli 24, 2024

Marlayne Sahupala: haar carrière, haar privéleven en haar achtergrond

Lees ook

Marlayna Sahupala is een Nederlandse zangeres en presentatrice. Ze werd geboren in Baarn als Marleen van den Broek in 1971.

Opgegroeid in een muzikale familie

Marlayne groeide op in een muzikale familie. Haar vader is Rein van den Broek, een trompettist uit de Nederlandse muziekgroep Ekseption. Marlayne volgde een conservatorium opleiding zang en lichte muziek. Ze is hiervoor cum laude geslaagd. Marlayne begon al vroeg als zangeres. Zo zong ze in het achtergrondkoor van René Froger.

Succesvolle zangcarrière

Nadat ze uit het achtergrondkoor stapt, startte ze officieel haar solocarrière. Zo zong Marlayne de tune in voor het programma Koffietijd! In 1999 brak Marlayne echt door toen ze het Nationaal Songfestival won met haar nummer One good Reason. Bij het Eurovisie Songfestival werd ze 8ste. In 2010 brengt ze haar eerste album uit, genaamd Meant to be. Ze treedt op met Hans Vermeulen in De vrienden van Amstel LIVE. Verder brengt ze ook een hit op met Gordon.

Presentatrice van vele programma’s

Naast zingen heeft Marlayne ook een passie voor presenteren. Zo is ze presentatrice van het nieuwsprogramma op SBS6 Hart van Nederland. Ook presenteerde ze de avond editie van Shownieuws voor maar liefst 9 jaar. Marlayne was ook op tv te bewonderen toen ze van 2000 tot en met 2003 de punten doorgaf namens Nederland bij het Eurovisie Songfestival. In 2005 presenteerde ze ook het programma Rommel of Rijkdom bij SBS6. Dat jaar toerde ze met het theaterprogramma It Takes 2 langs de Nederlandse theaters. Verder is Marlayne in veel programma’s te zien als presentatrice, zoals in Afvallers met Sterren, De Nieuw Uri Geller, Huizenjacht en Dance Dance Dance.

Muzikaal stel

Marlayne Sahupala trouwde in 1998 met drummer Danny Sahupala. Ze leerden elkaar kennen in 1990 toen zij aan hem vroeg zijn cd te signeren. ,,Acht jaar later zijn we getrouwd. En inderdaad, het is iets heel bijzonders dat we na al die jaren nog altijd zo gelukkig met elkaar zijn. Daar ben ik me zeker van bewust. Dat je ons bijna nooit samen ziet, heeft te maken met het feit dat hij niet zo van dat soort aandacht houdt.” Sindsdien zijn ze erg gelukkig samen. De twee hebben samen ze een dochter.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers