woensdag, juli 24, 2024

Gordon: zijn opvallende carrière, zijn liefdesleven en zijn achtergrond

Lees ook

Gordon is de artiestennaam van Cornelis Heuckeroth. Hij is een Nederlandse zanger, maar tegenwoordig kennen we hem vooral als presentator. Hij werd geboren in Amsterdam in 1968. Hij groeide op in Amsterdam-Noord en verkocht als jonge knaap vrouwenondergoed op de markt.

De Toppers

In 1990 doet Gordon mee aan het Nationaal Songfestival. Hij eindigt op de derde plaats. Zijn grote doorbraak volgt een jaar erop met zijn single Kon ik maar even bij je zijn. Hij maakt ook Engelstalige versies van zijn nummers en heeft daardoor een aantal jaar ook een succesvolle carrière in het buitenland. Van 2005 tot 2011 was Gordon onderdeel van de Toppers. Hij vormde deze groep samen met Gerard Joling en René Froger. In 2009 deden de Toppers mee aan het Eurovisiesongfestival met het nummer Shine.

Iconisch duo met Gerard Joling

Gordon is tijdens zijn carrière als presentator veel op tv te zien geweest in diverse realitysoaps met Gerard Joling, zoals Joling & Gordon over de vloer, Gillend naar Huis en Geer & Goor: Effe geen cent te makken. Samen vormen ze een iconisch en hilarisch duo van de Nederlandse televisie.

Berucht jurylid

Sinds 2008 is Gordon te zien als jurylid bij de talentenshow X-Factor. Daarnaast is hij ook in veel andere Nederlandse talentenjachten te zien zoals Idols en Holland’s Got Talent. Hij is berucht om zijn ongezouten commentaar. Gordon was ook in andere programma’s te zien als presentator, zoals Hotter Than My Daughter, Nooit meer naar huis, It Takes 2 en DanceSing.

Drugsgebruik

In 2018 bracht Marcel Langedijk een geautoriseerde biografie over Gordon uit, genaamd Gordon: Biografie van een entertainer. Er kwam behoorlijk wat ophef over dit boek. Onder andere over Gordons drugsgebruik tijdens zijn carrière. Tegenwoordig werkt Gordon hard om volledig clean te blijven van drank en drugs. Ook zijn liefdesleven is turbulent te noemen. In 2020 stelt hij een relatie te hebben die hij graag geheim houdt. Dieptepunt in datzelfde jaar is het moment dat hij slachtoffer wordt van een woningoverval.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers