woensdag, juli 24, 2024

Tino Martin: zijn carrière, zijn privéleven en zijn achtergrond

Lees ook

Tino Martin is een Nederlandse zanger. Hij werd geboren als Eduard Martinus (Tinus) Kattenberg in Den Haag in 1984. Tino is vooral bekend door zijn nummers Doe wat je wil, Later als ik groter ben en Zij weet het. Op 14-jarige leeftijd trad Tino al op in de strandtent van zijn familie. Hij begon zijn zangcarrière als imitator van René Froger.

Idols

In 2002 brak hij door in de Soundmixshow. Hij zong het nummer van Froger This is the Moment en werd tweede. Daarna deed hij mee aan Idols. De jury vond zijn sound te veel op Froger lijken en ging daarom niet met hem verder. Hij besloot daarna aan zijn eigen sound te gaan werken en tekende een platencontract bij Studio One. In de regio Den Haag was Tino een erg bekende zanger en gaf daar meerdere optredens.

Hit na hit

In 2014 kwam Tino uit met zijn nummer Jij liet me vallen en kreeg voor zijn plaat een Edison Award. Ook de single Toch zal ik altijd aan je denken deed het erg goed in de Nederlandse hitlijsten en werd miljoenen keren bekeken op Youtube. In 2015 boekte hij maar liefst 400 shows. Het jaar daarna bracht hij een single uit met Gerard Joling, genaamd Laat me leven.

Gouden plaat

In 2018 gaf Tino twee uitverkochte concerten in Carré. Daarnaast deed hij ook mee aan het televisieprogramma Beste Zangers. Hierin zong hij een cover van Duurt te lang. Met dit nummer ontving Tino een gouden plaat. In 2020 bracht hij het nummer Loop Niet Weg uit, in samenwerking met Kris Kross Amsterdam en Emma Heesters.

Herenigd met zijn vriendin

Tino had een tijdlang een relatie met Kimberly Kruiter. In augustus van 2020 gingen ze uit elkaar. Zij had het te druk met haar eigen horecabedrijf in Amsterdam en Tino met zijn zangcarrière. In oktober kwam het stel gelukkig weer bij elkaar en wordt er zelfs aan trouwen gedacht. Tino Martin vertelde tegen Vriendin wat hij zo bijzonder aan Kimberly vindt: ,,Waarom ze de vrouw voor mij is? Allereerst omdat ze goudeerlijk is. Soms confronterend eerlijk; ze zal altijd de, soms pijnlijke, waarheid zeggen. Ik kan honderd procent op haar bouwen en haar vertrouwen. Zij weet me op het rechte pad te houden. En ze is bloedmooi! Ik zou niet weten waarom ik met haar geen honderd wil worden.” Bij haar familie noemt hij haar bewust Kimberly in plaats van Kim, omdat zijn zus Kim is overleden en het anders te pijnlijk en confronterend kan zijn voor zijn familie.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers