zondag, april 21, 2024

Marieke Elsinga, mediavrouw van Q-Music en RTL Boulevard: haar achtergrond, haar liefde en haar leven

Lees ook

Plotseling was ze daar: Marieke Elsinga was al een bekende stem door haar werk bij Q-Music, maar haar echte doorbraak beleefde ze door haar overstap naar RTL Late Night, waar ze side kick werd van Humberto Tan. Tegenwoordig combineert ze Q-Music met het presenteren van RTL Boulevard.

Alvorens ze opdook in de media, werkte Elsinga bij een barista in Amsterdam om wat bij te verdienen. Ze had daarvoor Communicatiemanagement gestudeerd en gewerkt als citymarketeer, onder meer voor Abu Dhabi, Dubai en Berlijn. Ze werkte tevens enige tijd voor Hyves. Vlieguren in de media maakte ze bij MeerRadio en AmsterdamFM. Ze werkte voor RTV Noord Holland en in 2012 volgde ze met succes het Q-college, de radio-opleiding van Q-music. Ze presenteerde daarna verschillende programma’s op de zender en was te horen als verslaggever voor de ochtendshow van Mattie Valk en Wietze de Jager. Bij de zender behoorde ze tot het illustere trio, bestaande uit Lieke Veld, Eva Koreman en Marieke Elsinga.

Eenmaal bij RTL Late Night moesten kijkers eerst nog aan haar wennen. Haar drukke stijl is anders dan haar voorganger Luuk Ikink, maar al snel zijn de kritieken zeer lovend.

Haar stap naar landelijke televisie opent ook andere deuren. Zo speelt Elsinga een verliefde hoofdrol in de clip van Jan Smit, genaamd ‘Kom Dichterbij Me’. Haar bekendheid neemt de afgelopen jaren alleen maar toe, niet in de laatste plaats omdat ze het goed doet als presentatrice van RTL Boulevard.

De presentatrice werd geboren in Gouda maar woont tegenwoordig in Amsterdam. Naast presentatrice werkt ze ook als voice-over en dagvoorzitter.

Het liefdesleven van Marieke Elsinga

Lange tijd was het liefdesleven van Marieke Elsinga in nevelen gehuld. Tot ze in 2020 openbaarde een relatie te hebben. Haar vriend Sander is wetenschapper van beroep, maar ze houdt hem zo veel mogelijk buiten de spotlights. Daarvoor was Elsinga tien jaar lang ongewild vrijgezel. Ze hunkerde namelijk wel naar de liefde, vertelde ze in een interview:  ,,Wat een man zou kunnen toevoegen aan mijn leven, is liefde. Een arm om elkaar heen, naar elkaar luisteren, elkaar advies geven. Een man die zegt: ik zie je elke dag vermoeider thuiskomen, moeten we het er niet even over hebben. Gaat het wel goed? Dat mis ik.” Met de relatie met vriend Sander is die wens in vervulling gekomen.

Over hoe ze samen zijn gekomen, vertelde Marieke: ,,Ik had al jaren een datingapp op mijn telefoon. Soms verberg ik mijn profiel een tijdje, en in andere periodes haal ik het weer tevoorschijn. Vijf jaar geleden hadden Sander en ik daar al een match, al bleef het bij wat berichtjes over en weer. Vorig jaar stuurde ik hem er weer eens een, maar hij reageerde niet. Toen ik afgelopen najaar met een vriendin zat te scrollen, zei zij: ‘Ik ken hem! Volgens mij is dat een vriend van mijn collega, laat mij maar even.’ Via die collega heeft ze hem geappt, en hij mij. Toen zijn we gaan kletsen, hebben afgesproken en het was meteen raak.”

Eerder ging kort het gerucht dat ze zou flirten met Mark Rutte, maar dat is nooit meer dan een roddel geworden. ,,Dat blééf maar terugkomen, inderdaad. Ik schaam me daar niet voor, want ik vind het een leuke, vriendelijke en charmante man. Maar ik moet blijkbaar nog eens een enorm schandaal veroorzaken om dat niet meer meteen boven te laten komen in zoekmachines. Mijn vader heeft Rutte nog gekscherend uitgenodigd om kerst te komen vieren, via zijn assistent. Volgens mij kreeg hij een heel beleefde afwijzing, haha”, vertelde ze aan Vriendin. 

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers