donderdag, juli 18, 2024

Alles over Jamie Trenité: zijn televisiecarrière, zijn liefdesleven en zijn bekende moeder

Lees ook

Jamie Trenité is een presentator en programmamaker. Verder is hij een fanatieke sporter. Hij speelt sinds zijn jeugd namelijk al tennis. Dit is ook een grote passie van hem.

Waar is Jamie Trenité bekend van?

Jamie Maxim Nolst Trenité begon met zijn media carrière na een kans aangeboden te krijgen door Jules Unlimited. Dit is een wetenschappelijk programma. In dit programma wilde hij graag onder hoge druk zo authentiek mogelijk blijven.

Trenité is ook bekend van De Wereld Draait Door. Hier was hij meerdere keren tafelheer. Ook heeft hij mee gedaan aan het programma Dancing with the Stars. Hierin moest hij op verschillende nummers een lastige choreografie doen. Hij moest alleen na twee afleveringen al weer geforceerd stoppen. Dit kwam omdat hij een breuk in zijn voet opliep.

Bij het grote publiek werd Trenité extra bekend door zijn deelname aan Wie is de Mol? De man met de blonde krullen moest echter al voor de finale het spel verlaten en was dus niet de Mol.

Na zijn deelname aan het populaire spelprogramma werd Trenité gevraagd om als razende reporter items te gaan maken voor RTL Boulevard. De mediaman is verder druk met zijn Instagram-account, waar hij een haat-liefde verhouding mee lijkt te hebben. Enerzijds kraakt hij het platform, anderzijds toont hij er wel met enige regelmaat zijn afgetrainde lijf.

Groot tennistalent

Trenité is de zoon van actrice Linda van Dyck en psychoanalist Willem Jaap Nolst Trenité. Na het afmaken van zijn basisschool ging Jamie Trenité naar het atheneum. Aangezien hij in deze tijd al tenniste, wild hij liever voor een tenniscarrière gaan dan voor zijn school. Mede daardoor voltooide hij zijn middelbare school-periode met de nodige tegenzin.

Na het afmaken van zijn middelbare school, bracht zijn passie voor sport hem naar Azië en Amerika. Hier speelde hij met een collegebeurs tennis. Na zich te bedenken dat hij niet verder kon met zijn tenniscarrière, koos hij voor een alternatief. Hij ging politicologie studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Deze opleiding heeft hij ook afgerond.

Door een aantal interesses heeft hij gekozen om verder te gaan in de richting van de media. Zo kwam hij ook uit op Jules Unlimited.

Het privéleven van Jamie Trenité

Trenité mag dan een bekende moeder hebben, zijn privéleven houdt hij redelijk afgeschermd. Wel bekende hij in een interview uit 2019 dat hij niet langer vrijgezel is, maar een relatie heeft. Hoe zijn vriendin heet, is niet bekend. Wel dat hij met zijn vriendin samenwoont in Amsterdam. In een ander interview gaf hij geen eenduidig antwoord op de vraag of hij een kinderwens heeft: ,,Als ik ooit kinderen krijg, is dat op een dag dat ik mijn leven voor mezelf voor elkaar heb.” En over zijn bekendheid, stelde hij nuchter: ,,Het mooiste dat mijn moeder mij kon geven, is het demythologiseren van de roem. Door mijn moeders carrière en bekende vrienden die veel bij ons over de vloer kwamen, keek ik al op een heel jonge leeftijd niet meer op tegen het fenomeen beroemd zijn. Ik ben er dus ook niet zo ondersteboven van dat ik nu zelf een beetje bekend ben. Door mijn opvoeding zal ik, ondanks alle aandacht, niet snel van het padje raken.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers