woensdag, juli 24, 2024

Clarice Stenger: advocate, RTL Boulevard-deskundige en haar privéleven

Lees ook

Clarice Stenger is niet zomaar een advocate, ze is ook nog een ambassadeur van het beroep. Met haar optreden bij Net5 en als deskundige bij RTL Boulevard vertelt ze meer over misdaad en strafverdediging en over zichzelf: dit is haar wiki.

Wat doet een strafrechtadvocaat nou eigenlijk? Criminelen verdedigen, dat weet iedereen. Maar hoe is het om dat van dichtbij mee te maken? Wat zijn de werkzaamheden van zo’n advocaat nou precies in de praktijk? In de Net 5 serie Misdaadadvocaten kwam het televisiekijkend publiek daarachter. En zo kwamen zij er ook achter wie Clarice Stenger was. Het programma volgde niet alleen de advocaten tijdens kantooruren, maar gaf ook een kijkje in de keuken van de advocaten thuis. Hierin was te zien hoe advocaten uiteenlopend drugshandelaars, geweldplegers, zedendelicten en overvallen met een professionele blik bekijken. Datzelfde doet Clarice inmiddels ook bij RTL Boulevard. Zo schoolt ze kijkers bij over het juridische hoe en wat bij een spraakmakende strafzaak. 

Het dagelijkse werkleven van advocaat Clarice Stenger

Je kan erop vertrouwen dat Stenger weet waar ze over spreekt.  Clarice rondde haar studie af in 2003 aan de Rijksuniversiteit in Groningen. In 2013 rondde ze de specialistische opleiding tot strafrechtadvocaat af en trad ze toe tot de Nederlandse Vereniging van StrafrechtAdvocaten (NVSA). Daarnaast heeft ze ook uitgebreide kennis op het gebied van recht en geestelijke gezondheid. Ze verleent ook juridische bijstand aan mensen die opgenomen worden in een psychriatisch ziekenhuis.

Sinds 2015 is ze toegetreden tot het maatschap van advocaten. Haar vaste werkplek is bij Meijers – Cantan advocaten in Amsterdam.

Het privéleven van Clarice Stenger

Hoe intensief het leven als strafrechtadvocaat ook is, dat is slechts het werkbare leven van Clarice Stenger. Naast advocaat is Clarice Stenger ook moeder. Twee heel verschillende werelden. Waar je op het ene moment van de dag een zware crimineel verdedigt, heb je in de ochtend een gehaast ochtendritueel waar je het voor elkaar moet krijgen om drie jonge kinderen op tijd gekleed en gevoed naar op school zien te krijgen.

De advocate maakt hierdoor vaak lange dagen. ´s Ochtends om zeven uur gaat de wekker en als het middernacht is, kan ze haar ogen weer sluiten. Om de volgende dag weer van voor af aan te beginnen. Hoe indrukwekkend je baan ook is, iedereen kan moeite hebben om de dag bij te houden.  Op haar Instagram deelt ze heel spaarzaam foto’s waarop ze staat met haar vriend cq man. Hoe lang hun relatie al teruggaat, is niet bekend.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers