zondag, april 21, 2024

Nochtli Peralta Alvarez: fitnessmodel, ex-politieagente en Instagram-hit

Lees ook

Nochtli Peralta Alvarez is bij het grote publiek bekend als fitnessmodel. Maar voordat haar foto’s de wereld overgingen, had ze een andere droom al verwezenlijkt. Ze wilde van jongs af aan bij de politie werken. Op haar zeventiende ging ze na de middelbare school aan de slag bij de ordehandhavers. Hoewel ze nog steeds de droom had om model te worden, gaf ze dat op, vanwege haar lichaamsbouw. Ze heeft een aantal jaren met veel plezier bij de politie gewerkt, waarvan ze zegt dat het haar gevormd heeft. De discipline van het werk heeft haar ongetwijfeld geholpen in haar verdere carrière.

De reis van Nochtli Peralta Alvarez naar een mooi modellenlijf

De droom om model te worden, bleef echter wel. Hoewel Nochtli al model was, werd het lastig om aan werk te komen, omdat haar lijf niet aan de standaarden van de modellenindustrie voldeed. Ze had een afwijkende lichaamsbouw en was te zwaar. Uiteindelijk was dat aanleiding om uit de modellenwereld te stappen; Nochtli wilde haar lichaam niet onderwerpen aan de hoge eisen van de modellenindustrie. Even leek het modellenwerk Nochtli Peralta Alvarez verleden tijd, tot ze werd gevraagd om een fitnessmodel te worden. Dat sloot wel aan bij haar wensen aan. Ze kon nog steeds modellenwerk doen, maar dan zonder haar lijf veel geweld aan te doen.

Het strenge trainingsschema van Nochtli Peralta Alvarez

Het traditionele modellenwerk is flink aan je lijf werken, maar als fitnessmodel moet je dat ook doen. Om een fitnessmodel te kunnen worden, volgde Nochtli Peralta Alvarez een streng schema van sporten en diëten om een Fitvak A te kunnen verdienen: een certificering voor fitnesstrainer. Zodra ze dit certificaat had gehaald, ging ze op social media trainingsprogramma’s en maaltijdplannen delen. Ze moet zes dagen per week trainen om haar lichaamsbouw op peil te houden.  Soms valt haar dat zwaar, maar ze heeft een flinke dosis discipline. Het heeft vier jaar geduurd van sporten en streng diëten om haar gewenste lichaamsbouw te bereiken.

Nochtli Peralta Alvarez heeft een relatie met Jeremy Mettendaf

Nochtli Peralta Alvarez heeft een relatie met Jeremy Mettendaf, die net zo enthousiast over sport is als zij. Hij is haar maatje met dezelfde voorliefde voor sport, waardoor ze veel steun aan elkaar hebben. ,,Het is zo’n wereld van verschil hoe Jeremy en ik nu leven en hoe dat in de eerste jaren van onze relatie was. We schransten wat af. Tijdens een avondje uit gingen we rustig eerst naar de KFC, dan langs de McDonald’s en namen we vervolgens in de bioscoop nog M&M’s, popcorn en frisdrank… En dat drie keer per week!”, vertelde ze aan Wendy.

Over hun eerste ontmoeting vertelt Jeremy: ,,Tien jaar geleden zagen we elkaar voor het eerst. Op een mooie zomerdag kwam ik in Zandvoort met mijn vrienden bij het strand aan. Nochtli was daar en keek net mijn kant op. Ik dacht meteen: wauw, die ogen! Zij was zestien en ik achttien. Als gelijkgestemden wil je dan toch een beetje bij elkaar in de buurt gaan zitten…” Nochtli had op dat moment echter nog een relatie. ,,Pas toen het uitging met mijn ex, gingen mijn ogen echt open voor Jeremy en werd ik hoteldebotel op hem.” Jeremy Mettendaf bleef zijn vriendin ook steunen toen ze in een depressie raakte in 2014 door het overlijden van haar moeder.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers