zondag, april 21, 2024

Pieter van der Wielen: Op1-presentator, zijn achtergrond en zijn liefdesleven

Lees ook

Pieter van der Wielen is een Nederlandse journalist en radio- en tv presentator. Hij werd geboren in Oegstgeest in 1974. Pieter ging geschiedenis studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde af in 1999. Hij ging daarna aan de slag als radiojournalist voor diverse omroepen zoals NPS, NOS, NCRV en VPRO. Dit is zijn wiki.

Televisie debuut

In 2004 was Pieter voor het eerst op de televisie te zien in het programma Hoe? Zo! In 2010 was hij te horen op Radio 1 in het programma Labyrint. Hij doet dit samen met zijn collega Eric Arends. Sinds 2014 presenteert Pieter vier dagen per week het programma Nooit meer slapen. Hij won een Zilveren Reissmicrofoon voor zijn presentatie van het programma.

Presentator van talkshow Op1

Pieter was in diverse televisieprogramma’s te zien, zoals Dat kan beter, Noorderlicht en Voorbij Kopenhagen. Vanaf 2010 presenteert hij het onderzoeksprogramma op VPRO, genaamd Goudzoekers. In 2020 wordt bekend dat Pieter samen met Nadia Moussaid de talkshow Op 1 gaat presenteren.

Pieter van der Wielen heeft een relatie met Iris van Lunenburg

Pieter van der Wielen heeft al enige tijd een relatie met zijn vriendin Iris van Lunenburg. Zij is een auteur en presentatrice voor Omroep NTR en LINDA.TV. Verder is ze ook ambassadrice van het Rode Kruis. In 2008 was er behoorlijk wat ophef rondom Pieter toen hij zoenend was gespot met Georgina Verbaan, die toen een relatie had met Jort Kelder. Ze spraken dat voorval later uit in het programma Nooit Meer Slapen: ,,Wij hebben ooit dezelfde vrouw aanbeden”, stelde Kelder. Van der Wielen reageerde: ,,Dat klinkt nog heel netjes, Jort.” Hij stelde ook geen wrok te koesteren: ,,Het is goed gezegd te hebben. Dat ik het snap. Iedere man moet het beest in zichzelf kunnen loslaten. No hard feelings, jongen.”

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers