zondag, juni 23, 2024

Alles over Luuk Ikink: presentator van RTL Boulevard, zijn liefdesleven en zijn nieuwsverslaving

Lees ook

Luuk Ikink is een televisiepresentator die vooral bekend is van RTL Boulevard. Kenmerkend voor de veelzijdige mediaman is zijn karakteristieke bril, waar veel mensen in de mediawereld lenzen dragen als ze in beeld zijn. Ikink is getrouwd met Simone Wijnands.

Van radio naar tv

Ikink begon zijn carrière als amateur bij het radiostation Twikkelstad FM. Hier is hij een tijdje te horen geweest op de radio. Hij heeft de opleiding journalistiek gedaan. Tijdens deze opleiding liep hij stage bij de NCRV. Dit deed hij bij het toenmalige 3FM programma BuZz. Na deze stage boden ze hem een baan aan redacteur aan. Deze heeft hij aangenomen.

In 2007 maakte hij een overstap naar de BNN. Hier hielp hij bij de redactie, de productie en de regie van het Radio 1 reisprogramma Weg met BNN. Hierna heeft hij een tijdje het programma BNN Today samen met Willemijn Veenhoven gepresenteerd. In BNN Today presenteerde hij het stukje Todays topics! Dit werd eerder ook wel Ranking the News genoemd. Hierin werden delen van het nieuws op een humoristische en ironische manier behandeld. Op het moment dat Willemijn Veenhoven afwezig was, presenteerde Luuk Ikink BNN Today. In 2013 gaf hij op de radio twee keer per dag een samenvatting van het nieuws over de Tour de France. Dit deed hij in het programma Radio Tour de France.

Luuk Ikink heeft ook een tijdje als vaste tafelgast bij RTL Late Night gewerkt. In 2016 is hij hier mee gestopt en begon met het co-presenteren van het programma RTL Boulevard, vaak met Marieke Elsinga of Vivienne van den Assem.

Sinds maart 2016 presenteert Luuk Ikink ook het programma Galileo op RTL 5. Dit is een programma waarin wetenschappelijke onderwerpen worden behandeld.

Ook vind je hem terug in Eilandpraat. Dit is een after-talkshow over Expeditie Robinson. Deze talkshow wordt elke week na Expeditie Robinson uitgezonden. Hierin wordt alles wat er in Expeditie Robinson is gebeurd die aflevering uitgelegd.

Luuk Ikink heeft een relatie met Simone Wijnands

Luuk Ikink is in 2011 getrouwd met Simone Wijnands. Ze hebben elkaar in 2005 leren kennen tijdens de opleiding journalistiek en delen dan ook een nieuwsverslaving. ,,Wij kennen elkaar van de school voor journalistiek in Zwolle. Toen wij in 2005 iets met elkaar kregen, dachten we heel veel gemeen te hebben. Maar sindsdien ben ik er ook achter gekomen dat we over heel veel dingen juist niet hetzelfde denken”, stelden ze over hun relatie in het AD.

In 2011 hadden ze plannen gemaakt om samen naar Las Vegas op reis te gaan. Hier zijn ze ook getrouwd. Ze zijn getrouwd zonder familie er bij. Dit hebben ze gedaan door een website te maken om daar de bruiloft op te laten zien. Het koppel heeft twee kinderen, meerdere katten en woont in Soest. Samen maken ze de podcast OchtendPod voor het AD.  Ikink’s vriendin Simone Wijnands is expert op het gebied van podcasting. Ze is tevens radiomaker bij Radio 2, RTV Utrecht en heeft een eigen podcast.   

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers