donderdag, mei 23, 2024

Maurice de Hond: het bewogen leven van een man die zich uitspreekt tegen onrecht

Lees ook

Maurice de Hond is opiniepeiler, ondernemer en werd tevens bekend als één van de voornaamste criticasters van het coronabeleid in 2020. In datzelfde jaar voltrok zich het drama dat De Hond’s zoon Marc overleed, terwijl De Hond uit een ander huwelijk ook al eens een kind verloor.

Maurice de Hond opleidingen

Maurice is opgegroeid op Joodse scholen. Hij is hier afgestudeerd en vervolgde zijn studie op de Universiteit van Amsterdam. Hij is daar sociale geografie gaan studeren. Hij heeft zijn examen gehaald en kon dan ook meteen aan de slag.

Nadat hij klaar was met school heeft hij gewerkt als wetenschappelijk medewerker bij de SGI. Verder is hij ook projectleider geweest voor verschillende projecten. Hij heeft een hele hoop verschillende dingen gedaan, maar door deze dingen is Maurice niet bekend geworden bij het Nederlandse volk

Hoe is hij bekend geworden?

Maurice de Hond is vooral bekend geworden door zijn politieke peilingen op peil.nl, waar hij op vaste momenten meet hoeveel steun de verschillende partijen hebben. Daarnaast schreef hij meerdere boeken.

De Hond sprak zich ook fel uit in het onderzoek naar de Deventer moordzaak. Verder heeft hij ook een eigen stichting opgericht genaamd ‘Oordeel zelf’. Deze stichting ‘het bevorderen van rechtvaardigheid en transparantie bij strafzaken’.

In de periode waarin Nederland worstelde met de coronapandemie was De Hond één van de grootste criticasters op het overheidsbeleid, dat te weinig oog zou hebben voor het belang van ventileren.

Het ingrijpende privéleven van Maurice de Hond

Maurice de Hond is in totaal drie keer getrouwd geweest. De Hond verloor zijn eerste vrouw Jasmin Dahlia Busnach toen zij overleed. Van zijn tweede vrouw Caroline Ann Wijnperle scheidde hij. Uit zijn eerste huwelijk kreeg hij 2 zoons. Dramatisch was het overlijden van één van zijn zoons, cabaretier Marc de Hond, in 2020 aan de gevolgen van kanker.

In zijn tweede huwelijk kreeg hij drie kinderen. Ook daar verloor De Hond één van zijn kinderen op jonge leeftijd. Met zijn huidige vrouw Mari Petell Rodríguez heeft hij een dochter.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers