dinsdag, april 16, 2024

Wat heb ik nodig om een podcast te maken?

Lees ook

Je wil graag een podcast starten, maar waar moet je allemaal aan denken? We vertellen je het in de uitleg: ‘Wat heb ik nodig om een Podcast te maken?’

Podcast set samenstellen

Om een podcast te maken, kun je natuurlijk kijken of je gebruik kunt maken van een (radio)studio of je kunt een microfoon op je laptop aansluiten. Maar daar kleven natuurlijk praktische nadelen aan. Een (radio)studio is niet altijd beschikbaar, je moet ernaar toe en wellicht zul je een vergoeding voor het gebruik ervan moeten betalen. Een microfoon op je laptop aansluiten kan, maar dan kun je eigenlijk alleen een monoloog opnemen, terwijl het mooie van een podcast juist de dynamiek en interactie is tussen meerdere sprekers, experts of tafelgasten.

Het is daarom zeer het overwegen waard om je eigen podcast set aan te schaffen. Vergeleken bij de kosten van de apparatuur in een radiostudio, is het tegenwoordig al best betaalbaar om je eigen podcast set te kopen.

Wat heb je nodig om een podcast op te nemen?

Welke mengpaneel raden jullie aan om een podcast op te nemen?

Wij hebben zeer goede ervaringen met RØDECaster Pro, met  ingebouwde Aphex voice processing. Dit mengpaneel, speciaal voor podcasts, is zeer gebruiksvriendelijk, plug-and-play, heeft een touchscreen bediening, een Bluetooth koppeling om een smartphone te laten inbellen en werkt met een externe poort om een laptop op aan te sluiten of een microSD-kaart om de podcast op te nemen.

Hoe maak je een inhoudelijk goede podcast?

Zodra je de juiste apparatuur hebt geregeld voor je podcast, kun je gaan nadenken over de inhoud. We schreven een artikel met handige tips voor het maken van een inhoudelijk sterke podcast die voor de luisteraar fijn is om te beluisteren.

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers