zondag, april 21, 2024

Het privéleven van Thierry Baudet ontrafeld

Lees ook

Thierry Baudet is de partijleider en mede-oprichter van Forum voor Democratie. Baudet is meester in de Rechten en is ook gepromoveerd. Baudet is nog niet zo lang actief in de Nederlandse politiek. Wel is hij al jarenlang actief als publicist en onderzoeker.

Baudet is van jongs af aan al zeer actief in het publieke debat

Thierry Baudet groeide op in Haarlem en behaalde zijn diploma in 2001. Hij ging vervolgens geschiedenis en rechten studeren in respectievelijk 2001 en 20002. In 2006 studeerde hij af als jurist en behaalde hij de bachelor graad voor geschiedenis. Vervolgens ging hij aan de slag bij de Universiteit Leiden waar hij ook zou promoveren.

Baudet roerde zich ook in het publieke debat. Regelmatig uitte hij kritiek op de Euro en op de Europese Unie. In 2012 hield hij de HJ Schoo lezing onder de titel: Pro Europa dus tegen de EU. Baudet was ook een van de initiatiefnemers voor het houden van een referendum over het associatieverdrag met de Oekraïne.

In 2017 deed Baudet als lijsttrekker namens Forum voor Democratie mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Hij behaalde twee zetels. Bij de verkiezingen voor de Eerste Kamer werd Forum voor Democratie de grootste partij van het land.

Journalisten zijn gek op mediagenieke Baudet

Baudet doet regelmatig uitspraken die breed worden opgepakt in de media. Na de Tweede Kamerverkieizingen hield hij een lange speech waarin hij sprak over de Uil van Minerva. De speech riep veel weerstand op. Baudet gebruikt in zijn speeches wel vaker typische woorden. Zo spreekt hij over oikofobie, dikastocratie, duurzaamheidsafgoderij en klimaathekserij.

Baudet was groot in het nieuws toen hij brak met mede-oprichter van de partij, Henk Otten. Baudet was ook in opspraak toen hij naakt poseerde aan de rand van een zwembad in het buitenland.

Baudet moest het hart van Davide Heijmans echt veroveren

Baudet is een liefhebber van klassieke muziek. Hij speelt graag piano, leest graag en verfoeit moderne kunst en architectuur. Thierry Baudet heeft een relatie met Davide Heijmans. Sinds 2018 is het stel zelfs verloofd. Het stel leerde elkaar kennen op een bijeenkomst op de Universiteit van Amsterdam waar Baudet sprak. Davide was niet op slag verliefd op Baudet, hij heeft behoorlijk wat moeite moeten doen om haar mee uit te krijgen.

Eerder had Baudet een relatie met Bo van Houwelingen. Aan haar draagt hij de roman Voorwaardelijke Liefde op, maar hun relatie houdt geen stand. Ook was hij kort samen met een Iraanse vrouw. Tijdens de crisis binnen Forum voor Democratie stelde Baudet tevens in het verleden een relatie te hebben gehad met Eva Vlaardingerbroek.

Baudet liet zich in interview wel ontvallen in de toekomst te dromen van een gezin.

Zijn achtergrond als publicist blijkt ook uit het feit dat Baudet liefst negen boeken schreef, waaronder Politiek van het gezond verstand (2020), Breek het partijkartel (2017), de roman Voorwaardelijke liefde (2014), samen met Arie Boomsma het boek over klassieke muziek Van Bach tot Bernstein (2014), Oikofobie (2013) en Pro Europa dus tegen de EU (2012).

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers