dinsdag, april 16, 2024

Wat je nog niet wist over Ilse de Lange

Lees ook

Ilse DeLange is een van de bekendste Nederlandse zangeressen. Ook is ze de leadzangeres van The Common Linnets. Ilse de Lange werd geboren in 1977 in Almelo. Muziek blijft in de familie, want de partner van Ilse is Bart Vergoossen. Hij is ook haar drummer en van haar band The Common Linnets.

Edisons en platina albums

Ilse speelt al vanaf dat ze klein is gitaar. Haar muziek valt onder de genre country en pop. Haar bekendste nummers zijn I´m not so tough, So incredible en Calm after the storm. Ze heeft al vijf keer een Edison gewonnen en ook zijn haar albums achttien keer platina geworden. Een overzicht van haar werk vind je hier. Naast zingen is Ilse ook vaak op tv te zien. Ilse is ook twee seizoenen coach geweest bij het tv programma The Voice Of Holland.

Het begin van de muziekcarrière van Ilse DeLange

Ilse DeLange vertrok in 1998 naar Nashville in de Verenigde Staten met de groep waar ze toen van deel uitmaakten, genaamd Cash On Delivery. Nashville is de hoofdstad van de country. Daar nam ze een country cd op. Met haar debuutsingle I´m not so tough werd ze in een keer beroemd in Nederland. Ze zong dit nummer voor het eerst bij de Paul van Leeuw show. Ook werd dit eerste album internationaal bekend.

Eurovisiesongfestival

In 2014 deed Ilse de Lange samen met Waylon mee met het Eurovisiesongfestival. Als een duo genaamd The Common Linnets vertegenwoordigden zij als duo Nederland. Ze deden het ontzettend goed tijdens dit festival, want met het nummer Calm after the storm werden ze tweede. Vervolgens werd dit nummer een enorme hit in Nederland en in de rest van Europa.

Ilse de Lange is al lang gelukkig met Bart Vergoossen

Ilse de Lange heeft sinds het eind van de jaren 90 een relatie met Bart Vergoossen. En hoewel veel mensen de zangeres associëren met het Oosten van het land, wonen ze daar al een tijd niet meer. Ze woonden eerst in Arnhem, vervolgens in Huizen en in 2016 kochten ze een prachtige villa van ruim 1,5 miljoen in Huizen. Ilse de Lange en Bart Vergoossen hebben nog geen kinderen. In 2010 vertelde ze in een interview nog graag kinderen te willen, tien jaar later reageerde ze heel duidelijk toen gevraagd werd naar haar kinderwens: ‘Mijn kinderwens gaat mensen geen zak aan.’

Laatste nieuws

Yvonne Coldeweijer opgelicht door goede vriend en verhuist naar ’t Gooi

Juice koningin Yvonne Coldeweijer gaat verhuizen. Ze verruilt Amsterdam voor Muiden en neemt afscheid van de stad. "Ik ben...

Vers van de Pers